Krievija meklē labākos bērnu atpūtas iespēju piedāvātājus

Pēc Krievijas jauniešu politikas, audzināšanas un sociālās bērnu aizsardzības departamenta datiem, tiek plānots, ka 2007.gada sezonā atpūsties dosies apmēram 9 miljoni krievu bērnu. Tai skaitā tikai katram otrajam ir iespēja doties atpūsties ārpus sava reģiona robežām. Ir secināts, ka vidēji katrs skolnieks savos pirmajos 10 gados ir braucis piecas reizes uz kādu no pionieru nometnēm.

Patreizējā situācijā bērnu atpūtas organizatori izvēlas ne to, kas ir labi, bet gan to, kas ir lēti un nav stigru likumu, kas varētu reglamentēt bērnu atpūtas iespējas. Tikai daži normatīvie akti nosaka kādiem jābūt sanitārajiem apstākļiem atpūtas vietās, bet nav normu, kādai jābūt bērnu atpūtai. Turpretī zem bērnu tūrisma slēpjas, piemēram, nometnes, bērnu ekskursijas, sporta un veselības nometnes, skautu programmas un izglītojošie kursi.

Turklāt ārvalstu braucienos uz bērniem tiek attiecināti vispārējā likumdošana, kurā nav atrunāti specifiski jauno tūristu vajadzībām atbilstoši momenti, kā dzīvošanas vieta, brīvā laika pavadīšana un pavadošais sastāvs. Speciālisti, kas strādā pie bērnu atpūtas veidošanas, iesaka izstrādāt reglamentējošus dokumentus tūrisma aģentūrām, kas organizē bērnu ceļojumus, kā arī publicēt valstu sarakstu, kuras tiek ieteiktas vai neieteiktas bērnu atpūtai.

Krievijas tūrisma kompāniju vadītāji patlaban iesaka bērnus atpūtā sūtīt uz kādreizējām Padomju Savienības Republikām, jo tajās vēl ir saglabājušās bērnu atpūtas veidošanas tradīcijas, īpaši uz Ukrainu un Baltkrieviju. Labi bērnus uzņem arī Polijā un Slovākijā, bet Bulgārija piedāvā bērniem labu atpūtu pludmalē. Interesantas skautu nometnes piedāvā Itālija un kā jauns bērnu atpūtas piedāvātājs krievu bērniem ir tagad arī Grieķija. No drošības viedokļa līderes ir Kipra un Malta.

Domas dalās attiecībā uz Turciju, kur, piemēram, četru un piecu zvaigžņu kategoriju viesnīcās neizprot bērnu atpūtas koncepciju (neapsargātas teritorijas, brīva pieejas spirtotiem dzērieniem, vakaros „pieaugušo” animācija). Taču jebkuru problēmu ir iespējams atrisināt, izvēloties bērnu atpūtai viesnīcu, kas ir tālāk no kūrortpilsētām un tiek iepriekš veikta nopietna personāla sagatavošana. Tāpat bērnu atpūtas vietās nebūtu ieteicams atrastiem citiem pieaugušajiem atpūtniekiem.

Starp svarīgām problēmām, kas saistītas ar krievu bērnu ārvalstu tūrisma iespējām ir arī tas, ka nepieciešams noformēt bērna izbraukšanas atļauju no abiem vecākiem. Šo jautājumu vajadzētu atrisināt ar likumdošanas pamatu.

Turklāt patlaban trūkst izglītības iestādes, kurā sagatavotu kadrus bērnu un jaunatnes tūrismam, jo bērnu tūrisma specifika pieprasa īpašu pieeju gan no firmu menedžeru puses, gan no bērnu pavadītāju, gidu un skolotāju puses.

Tuvākajā laikā Krievijas jauniešu politikas, audzināšanas un sociālās bērnu aizsardzības departaments plāno apkopot jau esošos likumu normatīvos aktus, kurus vajadzētu pielāgot tūrisma firmu darbiniekiem, gan arī bērnu vecākiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90732598sec.