Ceļotāji iezīmē nākamā gada tendences

Tūrisma pētījumu firma TripAdvisor veikusi ikgadējo pētījumu, kura mērķis ir noskaidrot, kam ceļotāji visā pasaulē devuši priekšroku pagājušajā tūrisma sezonā, kādas bijušas galvenās tūristu prasības un kādām tendencēm jāpievērš uzmanība nākamgad. Trīs galvenie aspekti, kam ceļotāji īpaši pievērsuši uzmanību, ir – risks ceļojuma laikā saslimt (higiēnas jautājumi un saslimstība pasaules reģionos), palielināta interese par zaļo tūrismu un elektronisko ierīču lietošana lidmašīnās. Tāpat TripAdvisor noskaidrojusi potenciāli karstākos ceļojumu mērķus nākamajā gadā.

TĪRĪBA. 80% aptaujāto tūristu visvairāk uztraucas par risku ceļojuma laikā saslimt. 28% no viņiem uzskata, ka visbīstamākās šajā ziņā ir lidmašīnas. 2.vietā ir sabiedriskais transports, 3.vietu dala restorāni, viesnīcas un lidostas. 27% amerikāņu ceļojumos nākamajā sezonā ņems līdzi savus dušas piederumus un spilvenus, nevis uzticēsies viesnīcu piedāvājumam.

EKOLOĢIJA. 26% respondentu apgalvo, ka nākamajā sezonā izvēlēsies zaļo tūrismu – piemēram, 22% dosies ceļā ar divriteni, auto atstājot garāžā. Pagājušajā sezonā velotūrismu izvēlējās tikai 13% ceļotāju. 47% aptaujāto pasaules tūristu nākamsezon izvēlēsies autostopu.

TEHNOLOĢIJAS. 74% respondentu ir pārliecināti, ka mobilo tālruņu lietošana lidmašīnās nav pieļaujama, tomēr individuālie videoekrāni problēmas nerada.

AIZŅEMTĪBA. 78% tūristu ceļojumam neizmanto visu atvaļinājuma laiku, skaidrojot, ka nedrīkst atslēgties no darba ilgāk kā uz pāris dienām. 28% aptaujāto amerikāņu atzīst, ka gada laikā var atļauties atvaļinājumam veltīt ne vairāk kā vienu nedēļu.

CITI ASPEKTI. 60% tūristu izvēli, nākamgad plānojot ceļojumu, noteiks terorisma un dabas katastrofu draudi un degvielas cenu kāpums. 17% ceļotāju nākamajā sezonā izmēģinās jaunu lidsabiedrību. Klimatam kļūstot siltākam, arvien vairāk ceļotāji par savu galamērķi izvēlas pludmales kūrortus – atpūsties pie jūras vēlas doties 64% tūristu.

KARSTĀKIE TŪRISMA PUNKTI 2008.GADĀ. TripAdvisor aptauja liecina, ka populārākie ceļotāju mērķi nākamgad būs Džerba Tunisijā, Makandi līcis Ēģiptē un Fangna (Phangnga) Taizemē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Svinēt ziedoni ūdenstornī Liepājas reģiona TIB
4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02513504sec.