Piecas labākās viesnīcas Budapeštā [1]

Guardian Unlimited žurnāliste Keita Konolija devās uz Ungārijas galvaspilsētu, lai noskaidrotu, kā tur viesnīcu īpašnieki gatavojas tūristu sagaidīšanai, jo Budapešta ir viens no tūristu braucienu populārākajiem mērķiem Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās. Žurnālistes veiktās izpētes rezultātā tapa saraksts, kurā apkopotas piecas viņasprāt labākās viesnīcas. Tiesa gan, pirms doties uz Ungāriju, vispirms vajadzētu pārliecināties, vai viesnīcās vēl ir brīvas vietas.

Piedāvājam šo sarakstu:

1. Zem 10 latiem: Mandragora Hostel

Šis viesmīlīgais hostelis atrodas blakus Nacionālajam muzejam un netālu no metro stacijas. Ļoti piemērots jauniešiem. Bez maksas pieejams platjoslas internets un karsta šokolāde. Iemītnieki var izmantot atsevišķu istabu jogai, savukārt hosteļa personāls labprāt palīdzēs organizēt dažādas aktivitātes un vienas dienas ekskursijas – piemēram, izbraucienu uz alām vai vīna tūri.

Cena vienai personai – aptuveni 6 lati, atsevišķa istabiņa 2 personām – sākot no 29 latiem.

2. Atmosfēras varā: Hotel Gellert

Šī ir viena no vecākajām viesnīcām pilsētā. Gellert atrodas Donavas krastā Budas rajonā un piedāvā turku pirti un spa. Art nouveau interjers un kupolveidīgie augstie griesti ļauj iejusties Austroungārijas impērijas laiku gaisotnē. Viena no «stilīgākajām» iespējām – uzspēlēt šahu, sēžot turku pirtī zem klajas debess – pat visaukstākajā ziemā.

Cena vienai personai (iekļautas brokastis un spa), sākot no 67 latiem, divvietīgs numurs – sākot no 112 latiem.

3. Rēcošie divdesmitie: The Cotton House

Šis lēciens atpakaļ laikā ir gaumīgi kičīgs un šarmants. Viesis istabiņu var izvēlēties pēc savas iecienītākās filmu zvaigznes – no Čārlija Čaplina līdz Odrijai Hepbērnai vai Džonijam Kešam. Katras istabas interjeru papildina atbilstoša mūzika un slavenības piemiņas lietiņas. Viesnīcas saimnieki cenšas parādīt, ka pēdējo 80 kara un komunisma gadu Budapeštā vienkārši nav bijis.

Cenas – no 50 līdz 110 latiem par numuru.

4. Mākslas sesija: Art'otel

Šis dīvainais veidojums Budas rajonā Donavas krastā sastāv no četrām savstarpēji savienotām daudzdzīvokļu mājām. Viesnīcā dominē violetie un ķiršsarkanie toņi, bet telpas ir piepildītas ar amerikāņu gleznotāja Donalda Sultana darbiem. Tā kā viesnīca galvenokārt paredzēta māksliniekiem, tajā atrodas arī mākslas veikaliņš un terase skicēšanai.

Cenas – no 140 līdz 230 latiem par numuru. Brokastis iekļautas cenā.

5. Modes salons: Hotel Zara

Šī viesnīca tika atvērta pagājušajā gadā pašā Budapeštas centrā netālu no Donavas. Viena no retajām, kur veiksmīgi apvienojas intīma gaisotne un elegance, atkāpjoties no Budapeštā tik populārā vēsturiskā aspekta.

Cenas par divvietīgu numuru – no 62 līdz 95 latiem. Brokastis iekļautas cenā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Saņemts no: 81.198.*.*** 11/29/2007 18:48 "...uz Ungārijas galvaspilsētu, lai noskaidrotu, kā tur viesnīcu īpašnieki gatavojas tūristu sagaidīšanai, jo Prāga (???hmm) ir viens no tūristu braucienu populārākajiem mērķiem Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās..." laikam būs neliela kļūda :) Zināms, ka Ungārijas galvaspilsēta ir Budapešta :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 31.05.2024 Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.05.2024 - 31.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Grupas "Skyforger" koncerts Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8.jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa “Skyforger”. | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53171301sec.