Nosaukti ziemas krāšņākie svētki

Daži skaistākie ikgadējie pasaules mēroga festivāli notiek gada pašos aukstākajos mēnešos, bet tāpēc tie nav mazāk apmeklēti par vasaras pasākumiem. Piedāvājam sarakstu, kurā uzskaitīti tie notikumi, kas izpelnījušies vislielāko atzinību.

Barbadosas džeza festivāls. Iedomājieties – jūs guļat baltu smilšu pludmalē, bet tropu novakari pieskandina pasaules talantīgāko džezmeņu izpildītā mūzika. Vai atgādina paradīzi? Tā arī ir – Barbadosā ik gadu notiek pasaules džeza festivāls. Nākamgad tas notiks no 14. līdz 20.janvārim.

Tango festivāls Buenosairesā. Buenosairesas dvēsele mitinās visejošākajā eksporta precē – kaislīgajā tango, kas salīdzinoši nesen piedzīvoja otro dzimšanas dienu. Ikgadējais tango festivāls (nākamgad tas noritēs no 22.februāra līdz 3.martam) iznes deju no zālēm tieši ielās, kur labākie tango meistari demonstrē, kā šī deja dejojama.

Karnevāls Rio. Krāšņie svētki Riodežaneiro katru gadu piesaista ziņkārīgos ceļotājus no visas pasaules. Karnevāls parasti notiek četras dienas, lai gan svinēšana sākas jau nedēļu pirms karnevāla atklāšanas. Šogad karnevāls notiks no 2. līdz 5.februārim. Par svētku kulmināciju tiek uzskatīta izslavētā sambas parāde, kas notiek pilsētas centrā.

Karnevāls Venēcijā. Skaļš un jautrs sarīkojums, kas līdzīgi kā Rio svētki notiek tieši pirms lielā gavēņa sākuma. Esktravagantas balles, maskarādes un stilizētas 17. un 18.gadsimta stila dzīres, uguņošanas un teatralizēti uzvedumi padara šo pasālkumu par vienu no apmeklētākajiem pasaulē. Visinteresantākā tradīcija ir ekskluzīvu, ārkārtīgi sarežģītu masku nēsāšana. 2008.gadā karnevāls notiks no 25.janvāra līdz 5.februārim.

Lasfaljasas uguns svētki Valensijā nākamgad notiks no 15. līdz 19.martam, un tā laikā tiks sadedzināti vairāki simti kartona un papīra leļļu. Lelles, kuras ir līdzīgas vietējiem politiķiem un slavenībām, tiek izstādītas pilsētā nedēļu pirms notikuma. Festivāla pēdējā dienā ielās tiek izslēgts apgaismojums, un pilsētnieki dedzina lelles, kas piepildītas ar petardēm. Karnevāla saknes meklējamas pagānisma rituālos, kad, sveicinot pavasari, tika dedzināti mieti, uz kuriem visu ziemu bija karājušies ielu gaismekļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 12.05.2024 Latvijas tirgotāju dienas Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48456597sec.