Daily Telegraph izveidojis labāko Ziemassvētku tirdziņu sarakstu

Vislabāk tuvojošos Ziemassvētku noskaņu iespējams izbaudīt, aizstaigājot uz kādu no tirdziņiem. Britu laikraksta The Daily Telegraph speciālisti izvēlējušies 10 labākās vietas, kur iespējams ne tikai sagādāt dāvanas mīļajiem, bet arī jautri pavadīt laiku.

Beļģu Antverpenē tūristi ne tikai var apstaigāt daudzās letes, bet arī pavizināties ar slidām un paklausīties Ziemassvētku himnas.

Bāzeles gadatirgu ir vērts apmeklēt kaut vai tādēļ, tas ir perfekti ieturēts šveiciešu tautas tradīcijās.

Berlīnē savukārt ir vislielākā Ziemassvētku tirdziņu dažādība – šeit tūristus gaida veseli 50 gadatirgi, un viens ir jautrāks par otru.

Tieši, pateicoties Ziemassvētku tirgum, Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena ieguvusi īstas burvju pasakas izskatu. Nav brīnums, ka šajā laikā apbrīnot pilsētu ierodas tūristi no visas pasaules.

Britu Džersijā valda neaprakstāma atmosfēra: mirguļojošas sveces, teicēji skaļi lasa Dikensa romānu fragmentus, savukārt amatnieki piedāvā dažādus roku darinājumus.

Dublina citu pilsētu vidū izceļas ar vēdera priekiem – pavāri piedāvā īpašus Ziemassvētku ēdienus, aromātiski garo karstvīns, un pāri visam skan kora dziesmas.

Frankfurtē atrodams vislielākais un slavenākais Ziemassvētku gadatirgus Vācijā – tur ceļotājus priecē milzīga suvenīru izvēle par visnotaļ mērenām cenām.

Vācijas pilsētas Hamelinas tirdziņš ir īpašs ar savu viduslaiku atmosfēru – tas atrodas pašā viduslaiku vecpilsētas centrā, un tā dalībnieki pieskaņojušies seno mūru atmosfērai.

Parīzē Ziemassvētku tirgošanās vietas obligāti jāsāk apskatīt tikai pēc tam, kad nobaudīts krietns karstvīna malks – tā tomēr ir un paliek bohēmas galvaspilsēta.

Plaša tirgošanās šajā laikā notiek Stokholmā. Tur Ziemassvētku laikā var atrast jebko, sākot no karstām desiņām līdz sudraba galda piederumiem. Vienīgi ar karstvīnu ir grūtāk – vieglāk būs atrast karstu upeņu sulu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30532908sec.