Francijā aizliedz smēķēt restorānos un bāros [1]

No 2008.gada 1. janvāra Francijas gastronomijas uzņēmumos ir aizliegts smēķēt. Šī „kaitīgā” ieraduma cienītājiem to būs atļauts darīt tikai speciāli ierīkotās kabīnēs ar spēcīgu ventilācijas sistēmu. Taču, ja kāds vēlēsies kaut, ko pasūtīt būs pašam jādodas izdarīt sev pasūtījumu, jo apkalpojošajam personālam šīs speciālās telpas (~35 kv.m) nav jāapkalpo.

Smēķēšanas aizliegums attiecas arī uz diskotēkām un kazino telpām.

Jāatzīmē, ka Francijā jau kopš 2007. gada februāra ir ieviesti vieni no stingrākajiem smēķēšanas aizliegumiem Eiropā. Sabiedriskās vietās kā dzelzceļa stacijās un pašvaldības ēkās vai darba vietās ir aizliegts smēķēt. Sods par pārkāpumu ir 68 eiro. Francijas valdība tika devusi pārejas periodu – vienu gadu. Smēķēšanas aizliegums neattiecas uz cietumiem, veco ļaužu pansionātiem un viesnīcām, kur katra istabiņa tiek uzskatītā kā „viesa” privātā telpa.


Taču neskatoties uz to, ka tabakas industrija un gastronomijas uzņēmumi protestē pret šiem stingrajiem nosacījumiem, lielākā daļa francūžu ir „par” smēķēšanas aizliegumu.

Pēc Francijas nacionālā veselības institūta INSEP aptaujas 71% francūžu un arī 53% smēķētāju ir par to, ka bāros, naktsklubos un restorānos tiktu aizliegts smēķēt.

Jāatzīmē, ka pēc Eiropas statistikas pārvaldes Eurostat datiem, Francijā gandrīz katrs trešais franču vīrietis un katra piektā franču sieviete smēķē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 01/02/2008 21:32 Ja "spēcīgā" ventilācijas sistēma ir tāda pat kā Frankfurtes starptautiskajā lidostā smēķēšanas zonās, tad jau labāk, lai pīpē ārā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.706357sec.