Geizeru ieleja atkal darbojas

Daba pati ir parūpējusies, lai geizeru ieleja Kamčatkā atkal darbotos pēc 2007. gada jūnijā izveidojušajiem dubļu plūdiem. 60-70% geizeru ir attīrījušies un jau funkcionē. Pats lielākais geizers "Большой" nedaudz pēc izskata gan ir izmainījies, taču arī ir sācis darboties. Kā atzīst Greenpeace krievu nodaļas vadītājs un ekologs Andrejs Petrovs, tad pilnīga geizeru ielejas atjaunošanās varētu notikt tikai pēc maksimāli četriem gadiem. Tā kā atjaunošanās process pats no sevis iet „pareizajā virzienā”, tad tagad ir svarīgi, lai cilvēks tajā neiejauktos. Daba pati ir radījusi šo situāciju, un pati to tagad arī risina, tā atzīst ekologs.
Pats par sevi ir arī saprotams, ka geizeru ieleja nebūs vairs tāda, kā līdz šim bija, bet tā funkcionēs un būs atvērta apmeklētājiem. Geizeru ielejā jau ir atjaunoti tūristu celiņi un tiltiņi. Kā informē Andrejs Petrovs, tad situācija ir unikāla arī ar to, ka geizeru ieleja tika atklāta 20 gadsimta četrdesmitajos gados un neviens nezina kāda tā izskatījās pirms šī laika un pilnīgi iespējams, ka tas, kas notika pagājušā gada jūnijā ir dabisks process šai vietai.

Jāatzīmē, ka 2007. gada 3. jūnijā geizeru ielejā Kamčatkā dubļi pārklāja divas trešdaļas no dabas parka teritorijas, kā rezultātā arī tika sagrauta tūrisma infrastruktūra. Lielāka daļa geizeru atradās zem dubļiem. Dubļu un akmeņu slānis norobežoja arī vietējās upes tecējumu, kā rezultātā izveidojās neliels ezeriņš. Taču kopš 2007.gada 20.jūlija atkal tiek organizētas ekskursijas uz geizeru ieleju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75086594sec.