Šie ir visneparastākie pasaules muzeji

Tūristu un ceļotāju iecienītais portāls Independent Traveler ir izveidojis dīvaināko un neparastāko muzeju sarakstu, kuros ir izvietotas smieklīgas, briesmīgas vai vienkārši savādas ekspozīcijas. Iedvesmai piedāvājam nelielu ieskatu šajā reitingā:

Viduslaiku moku rīku un spīdzināšanas muzejs, Prāga, Čehija. Apmeklētājiem tiek piedāvāta 45 minūtes ilga pastaiga starp 60 dažādiem viduslaiku moku rīkiem, ar izsmeļošu stāstījumu par katru no tiem profesionāla gida pavadībā.

Sliktas mākslas muzejs, Bostona, ASV. Muzeja kolekcijā jau apkopoti vairāk kā 400 sliktas mākslas paraugu, par kuru aplūkošanu muzejs pat neprasa ieejas maksu.

Trīs seksa muzeji, Amsterdama, Nīderlande; Parīze, Francija; Husavika, Islande. Amsterdamas Venustempel muzejā aplūkojamas tematiskas gleznas, skulptūras, manuskripti un citi šā mākslas virziena darbi. Parīzes erotikas muzejā iespējams iepazīties ar mūsdienu mākslas piedāvājuma klāstu, kā arī Parīzes seno prostitūcijas vēsturi. Islandes fallu muzejā iespējams aplūkot kolekciju ar 195 dažādiem eksemplāriem.

Noslēpumainā Vinčesteru māja, Sanhosē, ASV. Vinčestera, kurš uzskatāms par izgudrotāju šajā pašā vārdā nosauktam ierocim, meitas savrupmāja, kuras celtniecība turpinājusies 38 gadus, kopā uzbūvējot un ierīkojot 160 istabas. Tas, pēc Sāras Vinčesteras domām, došot mieru kaut nelielai daļai to nelaimīgo cilvēku, kurus ir nogalinājis viņas tēva izgudrojums.

Medicīnas vēstures muzejs, Filadelfija, ASV. Starp šī medicīniski neizskaidrojamo pataloģiju muzeja eksponātiem sastopama lielākā galvaskausu kolekciju, kā arī kādas sievietes līķis, kuru apbērējot, tas pārvērties par ziepēm.

Psihiatrijas muzejs, Sentdžozefa, ASV. Šī muzeja fondi sastāv no Valsts psihiatrijas dziednīcas Nr 2 apkopotajiem datiem, informācijas un eksponātiem, starp kuriem ir kolekcija no 1446 objektiem, kas atrasti slimo cilvēku kuņģos.

Starptautiskais tualešu muzejs, Delī, Indija. Tajā iespējams izsekot tualešu vēsturei no 3000. gada pirms mūsu ēras līdz pat mūsdienām.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 23.05.2024 Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts  kara muzejā Medumos! TAKA
Programma sāksies jau no pulksten 13, savukārt muzeju būs iespēja apmeklēt no pulksten 15 līdz 21!Pa ceļam ir iespēja apskatīt Raiņa māju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50560904sec.