Ķīna atgādina par uzvedības normām Vasaras Olimpisko spēļu laikā

Vasaras Olimpisko spēļu organizatori vēlas atgādināt ārvalstu tūristiem par uzvedības normām Ķīnas Tautas Republikā. Ķīnas valdība jau ir paziņojusi, ka ir aizliegts Olimpiādes viesiem rīkot valstī jebkāda veida protesta mītiņus bez saskaņošanas un attiecīgas atļaujas, kā arī par aizliegumu rīkot nakts pasākumus uz ielām.

Pilns aizliegumu saraksts ir publicēts (ķīniešu valodā) Olimpisko spēļu oficiālajā mājas lapā internetā. Tāpat tiek atgādināts, ka nopirktā ieejas karte uz Olimpiskajām spēlēm nedot garantiju Ķīnas vīzas iegūšanai.

Paredzētie noteikumi norāda, ka iebraukšana valstī tiks atteikta tiem pilsoņiem, kuri tiks turēti aizdomās par iespējamību „veikt prettiesiskas darbības”, personām ar psihiskām slimībām, elpošanas ceļu slimniekiem, kā arī personām, kuras varētu nodarboties ar prostitūciju.
Ārvalstu viesiem ir jāciena Ķīnas likumi un tie nedrīkst radīt draudus nacionālajai drošībai, kā arī pārkāpt sabiedriskās kārtības noteikumus.

Iebraucot valstī ārvalstu tūristiem ir jāreģistrējas policijā. Tāpat tiek ieteikts tūristiem nēsāt vienmēr līdzi personu apliecinošus dokumentus. Lai netiktu izraidīti no valsts, neiesaka sazināties ar kaujinieciskiem grupējumiem vai organizācijām.

Tāpat tiek informēts, ka ārvalstu tūristiem tiks ierobežota pieeja vairākiem Ķīnas reģioniem.
Olimpisko spēļu laikā būs aizliegts izkārt plakātus ar „aizskarošiem” tekstiem, izteikt necenzētus vārdus pret tiesnešiem un Olimpisko spēļu dalībniekiem, smēķēt spēļu tribīnēs un daudzi citi aizliegumi.

Atgādināsim, ka 29. Vasaras Olimpiskās spēles notiks no 8. līdz 24. augustam, un Pekinu ir iecerējuši apmeklēt gandrīz 500 tūkstoši ārvalstu tūristu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56381297sec.