Ievērojamāko pasaules kosmisko centru saraksts

Diemžēl ikvienu vienmēr ir saistījusi kosmosa tēma. Vai eksistē citplanētieši? Kā radies ir Visums? Ko izjūt kosmonauti? Un vēl daudzi citi jautājumi skan katra bērna mutē. Vecākiem nav viegli atbildes uz dažiem no jautājumiem var gūt kādā no pasaules kosmiskajiem centriem, kuri ir atvērti arī tūristiem. Piemēram, Eiropā viens no lielākajiem tematiskajiem kosmosa centriem atrodas Brēmenē (Vācijā), bet kinofilmās ļoti bieži ir redzams ASV Keneija kosmosa centrs, kas ir arī Floridas štata tūristu iecienīts apskates objekts.

Space Center Bremen, Vācija

Parks aizņem 22 kv.km un ir lielākais tematiskais parks Eiropā. Parks ir sadalīts 9 paviljonos, un tas piedāvā visdažādākās atrakcijas. Pēc būtības tā ir „meka” televīzijas seriāla „Star Trek Borg Encounter” cienītājiem.

Kennedy Space Center, ASV

Pazīstams pēc daudziem kinofilmu sižetiem un ir Floridas štata tūristu iecienīts apskates objekts. Kosmodroms kopumā aizņem 567 kv.km lielu platību. Pa teritoriju var pārvietoties vai nu ar personīgo automašīnu vai arī speciālu tūristu autobusu. Centrā ir izveidots arī plašs muzejs, kā arī ikviens var sev rezervēt VIP ložu, lai varētu noskatīties kosmisko raķešu startu.

Thoth Technology, Kanāda

Atrodas Algonkuinas nacionālajā parkā Treversas ezerā, Ontario provincē. Tā ir vieta, no kurienes var vērot plašo kosmisko jumi. Teritorijā aizņem 40 ha – stacija, lokators un šķīvji, kā arī milzīga 46 metrus liela radioantena un radioteleskops. Centrā joprojām tiek veikti arī zinātniskie pētījumi.

United States Space Camp, ASV

Centrā atrodas ļoti daudz kosmiskās tehnikas – kosmiskie kuģi – praktiski visi amerikāņu kosmiskie tehniskie līdzekļi. Centrā liels akcents ir likts uz bērnu programmu piedāvājumu.

Baikonūra, Kazahija

Unikāls padomju kosmodroms. Īpaša uzmanība tiek veltīta VIP kosmosa tūristiem. Centra apmeklētājiem tiek piedāvātas dažādas ekskursijas, tai skaitā redzēt arī kuģu pacelšanās vietas un kosmonautu treniņu zāles.

Zvaigžņu pilsētiņa, Krievija

Kādreizējā, stingri aizliegtā zona Krievijas teritorijā. Tā atrodas 20 kilometru attālumā no Maskavas. Vidēji vienas ekskursijas ilgums ir 3 stundas. Apmeklētāji var apskatīt arī plašo muzeju, kosmonautu treniņu zāles, kā arī nogaršot kosmonautu ēdienu.

Сosmo Isle, Japāna

Viens no noslēpumainākiem Japānas objektiem. Šeit ir izveidots NLO muzejs un ikvienam apmeklētājam tiek radītas izjūtas it kā viņš atrastos „neparastajā” kosmiskajā pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22578907sec.