Britu valdība pieteikusi cīņu ar alkohola industriju

Lielbritānijas valdība ir nolēmusi izglītot savus iedzīvotājus dzeršanas kultūrā. Jau tuvākajā laikā pabiem un klubiem būs jauni noteikumi. Likumi attieksies arī uz alkohola ražotājiem.

Valdība vēlas noteikt katrai kompānijai, kura ražo spirtotos dzērienus, drukāt uz etiķetēm un bundžām uzrakstus, kuri brīdina, ka pārmērīga alkohola dzeršana kaitē veselībai. Tas tiek darīts tāpēc, ka attiecīgi aizliegumu uzraksti uz tabakas izstrādājumu iepakojuma ir samazinājuši to apgrozījumu valstī. Par kaitīgumu būs jāinformē arī reklāmas rullīšos, kuri parādīsies televīzijā.

Tajā pašā laikā jauninājumi nosaka, ka pabu un bāru īpašniekiem ir aizliegts rīkot tā saucamās „laimīgās stundas”, kuru laikā dzērieni tiek pārdoti ar ievērojamām atlaidēm vai pat bezmaksas. Bezmaksas alkoholiskie „komplimenti” daiļā dzimuma pārstāvēm arī tiks aizliegti.

Jauninājumi neattieksies uz lielveikaliem, kuri joprojām varēs pārdot alkoholiskos dzērienus ar atlaidēm. Policijai un vietējai pašvaldībai būs jāseko līdzi, lai šie likumi tiktu ievēroti.

Šāds solis ir pieņemts, lai cīnītos ar pārmērīgu dzeršanu un vardarbību, kas tiek pastrādāta alkohola reibumā. Lielbritānijas valdība vēlas visus alkohola industrijas dalībniekus padarīt līdzatbildīgus alkohola lietošanas postā.

Jauno likumu izstrādē par pamatu tika ņemta Lielbritānijas Veselības Ministrijas atskaite, kurā ir minēts, ka 10 miljoni britu izdzer vairāk nekā tiek ieteikts. Tāpat ir atzīmēts, ka pēdējo 20 gadu laikā alkohola klātbūtne alū ir palielinājusies no 3,5-4% līdz 5-5,5%, kas nopietni palielina riska grupu, kuri vakarā nespēj iztikt bez alus glāzes, īpaši padzīvojuši cilvēki.

Pieņemot jauno likumu, ministrija rēķinās ar jaunas „apslēptās” problēmas parādīšanos britu sabiedrībā, proti, briti vairāk dzers mājās – kā tas ir noticis ar smēķētājiem, kuri tika izdzīti no angļu pabiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48191309sec.