Skandalozākie notikumi tūrisma pasaulē 2009. gadā

2009. gads ceļojumu un tūrisma galamērķu pasaulē ir bijis skandāliem bagāts.

Gads sākās ar Air India skandālu, kad lidsabiedrība janvārī atlaida no darba desmit stjuartes. Iemesls - viņas esot bijušas par resnu. No sākuma stjuartēm tika ierādīts darbs lidostā, bet pēc tam, kad viņas neizpildīja norādījumus zaudēt kilogramus, tika atlaistas. Liekā svara problēmas bija uzmanības centrā arī turpmāk - zemo cenu lidsabiedrība un citas aviokompānijas aprīlī apcerēja iespējamību ieviest resno nodokli (fat tax) lidmašīnu pasažieriem ar lieko svaru.

2009. gada vasarā atpūtnieku un ballīšu cienītāju bieži apmeklētajā Spānijas salā Maljorkā parādījās jauns piedāvājums - kāds diskoklubs pievilināja vīriešu kārtas apmekletājus, solot seksa orģijas. Klubā seksa kārie devās uz skatuves, kur ļāvās profesionālu prostitūtu glāstiem simtiem skatītāju klātbūtnē. Piedāvājums sacēla milzu ažiotāžu, bet guva lielākoties negatīvu publicitāti.

Ķīnā bija iecerēts atklāt valstī pirmo seksa parku, tomēr jau pirms Love Land atklāšanas varas iestādes izlēma, ka tādam parkam nebūtu vēlams pastāvēt un slēdza parku.

Pats augstākais, lielākais, jaunākais, dārgākais - pasaules vis-vis-vis galvaspilsēta Dubaija Apvienotajos Arābu Emirātos nonākusi spiedīgos finansiālos apstākļos. Parādi aug, tūristu daudzums sarūk... Mirdzošajai metropolei paredzams grūts laiks.

Augustā Ņujorkas luksusviesnīcas The Standard logos bija redzami kaili cilvēki, kas piesaistīja daudzu ziņkārīgo uzmanību. Izrādījās, ka tas bijis reklāmas triks. Savukārt Šveicē cīnās pret kailumu - tur tika aizliegti nūdistu pārgājieni brīvā dabā.

Visa gada garumā klīda baumas par lidsabiedrību mēģinājumiem ietaupīt vai gūt lielāku peļņu, ieviešot dažādus nodokļus. Skandalozākais no tiem, iespējams, bija ierosinājums ieviest maksu par tualetes apmeklēšanu lidojuma laikā, tomēr klīda runas arī par stāvbiļešu ieviešanu lidmašīnās un maksu par rokas bagāžu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 17.05.2024 Pavasara ziedi Pakrojā! Nikos Travel
Pavasaris pašā plaukumā. Laiks doties ekskursijā uz Pakroju, kur krāšņi jo krāšņi zied narcises un tulpes... Pa ceļam ZS Līcīši un Šauļi | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 23.05.2024 Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23267198sec.