Iemesli, kādēļ vērts apmeklēt Horvātiju [2]

Horvātija ir daudzveidības zeme - vienalga, uz kuru reģionu dodaties, katrā var atrast gan lieliskas vietējās kulinārās specialitātes, gan arī fascinējošas dabas ainavas.

1244 salas - 5833 kilometri jūras piekrastes

Horvātijā iespējams izbaudīt gan dabu, gan kultūru. Valsts ziemeļos atrodas galvaspilsēta Zagreba, Varazdinas pils un termālie avoti, bet gardēžiem par prieku Istrija ir viens no Eiropas svarīgākajiem un lielākajiem trifeļu ieguves reģioniem, kur atrodami neskaitāmi restorāni un konobas.

Adrijas jūras piekrastē atrodas vairāk nekā 1000 salu, no kurās apdzīvotas ir 47. Vasarā ūdens temperatūra vidēji ir +25 grādi. Nav brīnums, ka paši horvāti savu zemi sauc par "Savu skaistuli".

14 kultūras un dabas UNESCO objektu

Horvātija pazīstama ne tikai tīrās un zilās jūras dēļ, bet arī dažādo kultūras bagātību dēļ, ko aizsargā Unesco. Pie tām pieder Dikletian pils Splitā, romiešu amfiteātris Pulā, Trogiras pilsēta ar lielisku saglabāto viduslaiku vecpilsētu, Dubrovniki ar pilsētas mūri apjozto vecpilsētu. Ne velti Dubrovnikus sauc par Adrijas jūras pērli.

2786 saulainu stundu gadā

Pasaulē pazīstama ir Horvātijas kūrortpilsēta Bola ar tās pludmali Zlatni Rat, kuras vēja un viļņu radītā forma, ir neaizmirstama.

Istrijas pussalas daba vislabāk iepazīstama uz velosipēda. Īpaši skaisti tur ir pavasara ziedoņa vai rudens lapu krišanas laikā. Pussalā pieejami 60 veloceliņi ar kopējo garumu 1500 kilometru.

Horvātijas dienvidu reģioni tiek saukti par Sunshine state un no turienes nāk lieliski vīni un eļļas. Ieteicams apmeklēt gleznaino Korculas vecpilsētu un, protams, skaistās salas, īpaši Mljet nacionālajā parkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Saņemts no: 80.232.*.*** 05/31/2010 12:30 Visbūrvīgākā zemes virsū,ko esmu apmeklējusi jau 3 x,brauktu vēl,ja finanses atļautu!!

2 ... 05/31/2010 10:57 Esmu bijusi Horvātijā. Ļoti patika, labprāt aizbrauktu vēlreiz.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.26896095sec.