Labākās pasaules pludmales saņem zilos karogus

Arno Ter-Saakovs, akciju sabiedrības Alida Tūrs valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāta kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'', informē Travelnews.lv lasītājus:

Vasara iet uz beigām, bet tik ļoti gribētos to pagarināt! Kur? Protams, pludmalē! Pludmales izvēle ir nopietns darbs. Šeit nevar ņemt vērā tikai draudzeņu padomus. Zilais karogs – lūk, tā ir pludmales kvalitātes zīme.

It visā, kas attiecas uz dzīves kvalitāti, ir pieņemts ņemt priekšzīmi no francūžiem. Tieši viņi, slavenie estēti un sibarīti, ir izdomājuši „Zilo karogu” jau 1985. gadā. To saņemt ir jebkuras pasaules pludmales sapnis. Prasību līmenis ir ļoti augsts: ūdenim jābūt tīram, tur nedrīkst būt notekūdeņu sistēmas, obligāti jābūt bojām, glābējiem, ūdens sporta veidu ierīcēm utt.

Starptautiska komisija katru sezonu izsniedz zilo karogu pludmalēm, kas atbilst tā standartiem. Hotels.com eksperti ir pārbaudījuši pasaules pludmales, kuras šajā sezonā saņēmušas zilo karogu.

1. Playa Miramar, Manzanillo, Kolima, Meksika

Šī pludmale ir labākā Meksikas līča piekrastē un to apliecina ūdens tīrības un kvalitātes sertifikāts. Piekraste ir visīstākā paradīze ar lieliskām smiltīm un apbrīnojamu skaistu jūru. Šeit tiek aizmirstas visas nepatikšanas, dzīve izjūtama tā, kāda tā iepriekš nav bijusi.

2. Ornos, Mikonas, Grieķija

Šī Grieķijas sala ir neticami populāra kā laicīgās hronikas varoņu atpūtas vieta, pateicoties savām lieliskajām pludmalēm, kuras sertificētas atbilstoši visiem Eiropas standartiem. Mikonās ir piesātināta nakts dzīve, bet netālu esošā Delos sala ļaus iegrimt senatnes dārgumu atmosfērā.

3. JureréInternacional, Florianopolisa, Brazīlija

Internacional Jureréir kļuvusi par pirmo Latīņamerikas pludmali, kurai piešķirts zilais karogs par ūdens kvalitāti un tīrību. Bez šaubām - šī vieta patiešām ir unikāla un te var atslābināties un izjust dabu.

4. Glicorica Beach, Samosa, Grieķija

Glicorisa Beach pludmales maigās smiltis un debeszilais ūdens ir satriecoši. Šī pludmale, kura ir pagodināta ar visiem Eiropas kvalitātes sertifikātiem, atrodas krāšņajā Samosas salā, kur valda rāmas harmonijas un miera atmosfēra. Jums būs iespēja apmeklēt grieķu dievietes Hēras dievnamu.

5. Playa de Las Cucharas, Las Palmas de Gran Canaria, Spānija

Šī pludmale, kas ir pārklāta ar zelta smiltīm un ir 600 metrus gara, atrodas otrajā populārākajā tūristu rajonā Costa Teguise Lanzarote salā. Atrast ceļu līdz pludmalei, kura ir populāra tūristu un sērfinga cienītāju vidū, ir diezgan viegli. Pēc tīrības pludmale atbilst Eiropas standartiem.

6. Beach of Arbus, Sardīnija, Itālija

Arbusa krastmala, kura atrodas 60 km uz Ziemeļrietumiem no Kaljari, uzskatāma par vienu no skaistākajām pasaulē. Bez zilā karoga, kurš apliecina kvalitāti un tīrību, pludmalei arī tika piešķirti apbalvojumi par dabas skaistumu, vēstures un kultūras saglabātību. Ar šiem apbalvojumiem Itālijā pagodinātas tikai 10 pilsētas.

7. Wasaga Beach, Ontario, Kanāda

Pludmale Wasaga Beach, kas ir viena no populārākajām Kanādā, ir slavena ar savu dabas skaistumu, pieejamību un sertificētu kvalitāti. Šurp brauc arvien vairāk ieceļotāju, kuri vēlas atpūsties un novērsties no sadzīves problēmām pludmalē ar vissmalkākajām smiltīm, baudot lieliskos laikapstākļus.

8. Cala Jondal, Ibiza, Spānijā

Cala Jondal ir slavena ar greznām jahtām, daudziem restorāniem un bāriem, kuros mēdz viesoties pasaules slavenības. Šī pludmale ir viena no visbrīnišķīgākajām vietām Spānijā un tai ir visi nepieciešamie ūdens kvalitātes un tīrības sertifikāti.

9. Casablanca Beach, Marokā

Pateicoties unikālajai ūdens temperatūrai, Marokas pludmale ir ideāla peldēšanai. Jūras ūdens Āfrikas ziemeļrietumos saglabā 18 grādu temperatūru ziemā un 23 grādus vasarā. Šai pludmalei piešķirts zilais karogs par tīrību un drošību.

10. Dolphin Beach, Keiptauna, Dienvidāfrikā

Šī pludmale tiek uzskatīta par vienu no vislabākajām visā kontinentā, pateicoties siltajam ūdenim un maigajām, smalkajām smiltīm. Tā ir ieguvusi starptautiskos kvalitātes sertifikātus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14411902sec.