Slovēņu «kautrīgā», tomēr «mīļotā» - Ļubļana

Cik sarežģīti ir izrunāt pilsētas nosaukumu, tikpat sarežģīti ir uztaisīt sensāciju, jeb runāt par Ļubļanu vispārākajā pakāpē. Toties mazā metropole ir zaļa, pilna dzīvesprieka un simpātiska miera.
Lielajā Svētā Nikolaja Doma laukumā nekas drudžains nenotiek. Tirgotāji ir mierīgi un pacietīgi, neviens nemēģina piesaukt pircējus. Atturīgi, kā pati valsts.

Slovēnija šogad svin jubileju, jo pirms 20 gadiem Slovēnija ieguva neatkarību.

Kas grib iepazīt šo valsti, tam ir jāapmeklē pilsētu, kura atrodas valsts centrā. Ļubļanas ielās ātri var sajust, ka Dienvidslāvijas gadi ir pagājuši gandrīz bez pēdām. Šeit drīzāk ir Austrija, nevis Balkāni un drīzāk saldā dzīve, nevis sociālisms.

Meitenes zem lapu jumta pīpē aizliegtās cigaretes.

Abas upes puses ir izklātas ar kokiem, mazām kafejnīcām un kokteiļbāriem.

Ļubļana ir mierīgo toņu pilsēta, kura ir kā savas valsts miniatūra – maza, klusa, mierīga un apzināti eiropeiska. Iedzīvotāji ēd picu, ģērbjas kā Milānā un paralēli angļu valodai bieži runā itāliski vai vāciski. Pilsētas nosaukums nozīmē „mīļotā”. No Ļubļanas pusotras stundas laikā var aizkļūt līdz jūrai, kalniem, Itālijai vai Ungārijai. Iedzīvotāju skaits ir tikai 300 000.

Slovēņi reti par kaut ko satraucas. Ne par tūristiem, ne polotiķiem, kā Džordžs W. Bušs, kurš ciemojoties domāja, ka atlidojis uz Slovākiju. Uz jautājumu, vai slovēņus traucē tas, ka viņu valsti reti kurš pazīst, viņi tikai paraustīs plecus un pateiks: „Mēs esam pieticīgi.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57150722sec.