Lonely planet iesaka apmeklēt Albāniju [4]

Tūrisma eksperts Lonely Planet 2011 gada top 10 tūrisma galamērķu, ko vērts apmeklēt - 1 vietā ievietoja Albāniju! Vēl nesen, kad Balkānu valstis apmeklēja tikai drosmīgie, tikai paši drosmīgākie no drosmīgākajiem uzdrošinājās doties uz Albāniju. Kopš individuālie ceļotāji (backpackeri) sāka ierasties Albānijā 1990-tajos, nostāsti par piedzīvoto tika stāstīti ar noteikumu, ka citiem šis noslēpums netiks atklāts - čuksti par debeszilo ūdeni, neticami gardo ēdienu, kultūrvēsturisko mantojumu, naktsdzīvi un citām izklaidēm - kuru cenas joprojām ir lētas! Albānija ir nākusi klajā ar saukli A New Mediterranean Love jeb Jaunā Vidussjūras mīla. Tūrisms Albānijā tikai sāk uzņemt savus apgriezienus- tādēļ tā no populārāko tūrisma galamērķu topa tik drīz nepazudīs!

Tūrisma aģentūra Remiro Travel (www.remirotravel.lv) kopā ar ceļotājiem jau paspējuši atklāt vienu no Latvijas tūristiem vēl ne tik iepazītajām valstīm - Maķedoniju un nākamgad aicina ceļotājus līdzi, lai iepazītu gan Maķedoniju, gan Albāniju. Ceļojuma programmu var apskatīties šeit: http://www.remirotravel.lv/lv/plano-2010/balkani

Maķedonija ir valsts, kas atrodas pašā Balkānu sirdī - tā ir valsts ar bagātu un senu vēsturi. Visapkārt jūtams dienvidnieciskais šarms, ko var sajust no vietēju iedzīvotāju viesmīlības un sirsnības.

Albānija valdzina ar savu raibo pagātni, neskarto dabu - tirkīza zilo jūru, ezeriem, upēm un mežiem, tā Jūs aizraus neaizmirstamā piedzīvojumā!

Maķedonija - valsts, kas esot Dienvidslāvijas sastāvā bija ekonomiski attīstīta, bet pēc Dienvidslāvijas sabrukuma tika iespundēta laika kapsulā. Jau 20 gadus šajā valstī manāma tikai minimāla izaugsme. Tās iedzīvotāji ilgu laiku brīvi varēja ceļot tikai uz kaimiņu valsti - Albāniju... Maķedonija un Albānija gandrīz neko neeksportē, jo citas kaimiņvalstis un Eiropas Savienība, vienkārši atsakās kaut ko no tām importēt.  Līdz ar to Albānija un Maķedonija lielā mērā pārtiek no tā, ko paši uzaudzē vai saražo… Milzīgas gardu ābolu ražas (ko nesalīdzināt ar Poļu āboliem, ko pārdod mums!), hurmas, kivi… dažādas zivis, arī foreles, ko zvejo neparasti dzidrajā Ohridas ezerā. Ēdiens šeit ir ļoti gards un porcijas lielas.  Cenas visam krietni lētākas kā pie mums.

Senie klosteri, kalni, mazie ciematiņi un pilsētiņas- viss tik savdabīgs, modernā laika un tūristu neskarts.

Maķedoniju no Albānijas atdala Ohridas ezers - dziļākais un vecākais ezers Balkānos. Tam piemīt unikāla ekosistēma un vairāk nekā 200 endēmas - nekur citur nesastopamas, sugas. Ezers radies pliocēnā pirms aptuveni 5 miljoniem gadu. Vēju darbības un Zemes griešanās rezultātā ezera ūdens virzās pa ezeru pret pulksteņa rādītāja virzienu. Ezera ūdens ir neparasti dzidrs un tīrs.

Albāniju no Ziemeļrietumu puses apskalo Adrijas jūra - šeit pludmales ir tikpat brīnumskaistas kā Horvātijā vai Melnkalnē, bet cenas atpūtai kūrortā- krietni lētākas. Savukārt no Dienvidrietumu puses Albāniju apskalo Jonijas jūra - ūdens temperatūra šeit līdz pat vēlam rudenim turas ap 25 C un ziemā nenokrīt zem 14 C! 2011. gada oktobrī Remiro Travel devās ceļojumā uz Maķedoniju.

Bildes no Remiro Travel ceļojuma uz Maķedoniju 2011. gada oktobra beigās, var apskatīt fotogalerijā "Remiro Travel aicina uz Maķedoniju un Albāniju".  2012. gadā Remiro Travel dosies ceļojumā uz Neatklātajiem Balkāniem - Albāniju un Maķedoniju septembra beigās, kad laika apstākļi Latvijā būs kļuvuši drēgni, bet Balkānos būs jūtams vēl pēdējais vasaras siltums.

Vairāk informācijas par ceļojumu iespējām uz Maķedoniju un Albāniju interneta vietnē: www.remirotravel.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jānis 01/08/2012 14:42 Otto- necel velti trauksmi! Tūrfirmai ne vainas, kaut jauna, visur darbojas profesionāli vietējie gidi, kas savu darbu mīl!

2 Travelnews.lv redakcija 01/05/2012 10:35 oTTo, paldies Jums par komentāru un konstruktīvu kritiku. Reklāmraksta teksts ir izlabots! Laimīgu Jums Jauno gadu!

3 Ilze 01/04/2012 17:30 Vai kāds var ieteikt lētu lidojumu uz Albāniju- gribētos tur doties vasarā uz kādu nedēļu vai divām- labi, lēti atpūsties... varbūt varat ieteikt arī konkrētu kūrortu?

4 oTTo 01/04/2012 11:41 Albānija nekad nav bijusi Dienvidslāvijas sastāvā. Tā pēc Otrā pasaules kara bija nabadzīga, pilnībā pašizolējusies valsts ar komunistisku diktatūru. Vismaz elementārus vēstures faktus jau nu varējāt noskaidrot pirms reklāmrakstu publicēšanos.
Neiespējami uzticēties tūrfirmai, kas pati nezin, uz kurieni ved savus klientus!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15581107sec.