„National Geographic” pasniedz Piedzīvojumu balvu diviem nepāliešiem

Vispirms lēciens ar izpletni no Everesta, tad nobrauciens kajakos pa Gangas straumēm un citi galvu reibinoši piedzīvojumi ūdenī, uz zemes un gaisā: žurnāls National Geographic pasniedzis balvu The Ultimate Descent diviem pārgalvīgiem nepāliešiem.

28 gadus vecais Sano Babu Sunuvars un 39 gadus vecais Lakpa Čeri Šerpa pagājušā gada pavasarī apņēmās veikt ekstrēmu ceļojumu, un nu var teikt, ka tas ir ne tikai paveikts, bet arī pamanīts un novērtēts ar īpašu balvu, ko slavenais žurnāls pasniedza, vadoties pēc gandrīz 72`000 lasītāju balsojuma. Vispirms abi ceļotāji uzkāpa Everestā, lai pēc tam no tā nolaistos ar izpletņiem. Pēc tam viņu ceļš 850 kilometru garumā veda pa divām upēm – Koši un Gangu, lai sasniegtu Indijas okeānu.

Žurnāla lasītāju balsojumam tika piedāvāti arī citi ekstrēmi ceļojumi – gan alpīnisti, gan sērfotāji, gan laivu braucēji no ASV, Skotijas, Lielbritānijas, Austrijas un citām zemēm; daudzi no tiem uzstādīja arī jaunus rekordus. Piemēram, austriete Gerlinde Kaltenbrunnere kļuva par pirmo sievieti pasaulē, kas uzkāpusi visos astoņtūkstošniekos, neizmantojot skābekļa balonus.

Tomēr par iespaidīgāko National Geographic lasītāji atzina tieši abu Nepālas ekstrēmistu ceļojumu, ko abi ilustrējuši ar iespaidīgu video. „Mums nebija, no kā baidīties, lai gan lidojums lejā bija visai liels izaicinājums”, atzinis Lakpa Čeri Šerpa, kurš Everestā esot uzkāpis jau trešo reizi, šoreiz – kopā ar draugu un vadoties pēc moto „Pilnīga paļaušanās pašam uz sevi!”. Jā, pašpaļāvība acīmredzami nepieciešama, lai uzkāptu pasaules augstākajā virsotnē un tad 42 minūtes lidotu lejā no tās ar izpletni!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74892712sec.