Kuri ir Eiropas iecienītākie muzeji? – TOP 10

Apkopojot dažādu avotu informāciju, Vācijas mediji izveidojuši desmit Eiropas iecienītāko muzeju sarakstu. Kuros no tiem tu jau esi bijis un kurā gribētu nokļūt šogad?

1. Tiso kundzes Vaska figūru muzejs Londonā (Lielbritānija, Madame Tussauds Wax Museum) atvēris daudzas filiāles lielākajās pasaules metropolēs. Starp Londonas muzeja jaunpienācējiem minami jauniešu kulta sāgas „Krēsla” kinoversijas aktieri Roberts Patinsons un Teilors Lautners.

2. Leģendārais Seksa muzejs Amsterdamā (Nīderlande). Ar erotiskās mākslas darbu starpniecību – gleznām, fotogrāfijām un skulptūrām iespējams uzzināt erotikas vēsturi gadu tūkstošu gaitā.

3. Ufici galerija Florencē (Itālija, Ufizzi Gallery) ir viens no pazīstamākajiem muzejiem pasaulē. Galerijas kolekcijā ir, piemēram, Leonardo da Vinči, Mikelandželo, Rembranda un Rubensa darbi.

4. Annas Frankas māja Amsterdamā (Nīderlande, Anne-Frank-Huis). Otrā Pasaules kara laikā māja divus gadus kalpoja par ebreju meitenes Annas Frankas paslēptuvi no nacistiem, un šo divu gadu laikā šai mājā tapa slavenā „Annas Frankas dienasgrāmata” – iespaidīga dokumentāla liecība par Otro Pasaules karu.

5. Miniatūrā Brīnumzeme Hamburgā (Vācija, Miniatur Wunderland) ir visa pasaule „kabatas formātā”, kas apskatāma kopā ar lielāko dzelzceļa modeli pasaulē, attēlojot arī dažādus pasaules politikas notikumus, piemēram, Berlīnes mūra krišanu.4

6. Vēstures stundu kapeņu stāstiņu garā piedāvā Londonas Šausmu muzejs (Lielbritānija, London Dungeon). Kopā Šausmu muzejā iepazīstami četrdesmit dažādi stāsti, ieskaitot Džeku Uzšķērdēju.

7. Žorža Pompidū centrs Parīzē (Francija, ­Centre Georges Pompidou) piedāvā aplūkot milzīgu 20.gadsimta mākslas kolekciju, tajā regulāri notiek arī tematiskās izstādes no muzeja krājuma.

8. Prado muzejs Madridē (Spānija, Museo Nacional del Prado) ir viens no vecākajiem muzejiem Eiropā. Tā krājumā glabājas tādas pērles kā El Greko, Rafaēla, Ticiāna un Rubensa gleznas.

9. Britu muzejs Londonā (Lielbritānija, British Museum) ir lielākais kultūrvēstures muzejs pasaulē. Tā krājumā ir ap septiņiem miljoniem objektu, starp tiem – arī Ēģiptes mūmijas un Rozetas akmens.

10. Luvra Parīzē (Francija, Louvre) ir viens no lielākajiem muzejiem un visvairāk apmeklētais muzejs pasaulē. Kādreizējā Francijas karaļu rezidencē tagad mājvietu atradusi nenovērtējama pasaules kultūras un mākslas vēstures kolekcija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16566491sec.