Mīnas un reti dzīvnieki: Dienvidkoreja attīstīs ekotūrismu nāves zonā

Bijušais ASV prezidents Bils Klintons Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas pierobežas joslu nodēvēja par „biedējošāko vietu uz Zemeslodes”. Taču Dienvidkorejai ir lieli ar tūrismu saistīti plāni pierobežā: vietā, kur tagad pa mīnu laukiem pastaigājas retas un aizsargājamas dzīvnieku sugas, dienvidkorejieši vēlas attīstīt ekotūrisma piedāvājumus.

248 kilometru garumā kopš 1953. gada vienošanās par karadarbības pārtraukšanu abpus abu Koreju robežai atrodas divus kilometrus plata demilitarizētā zona, un, kamēr pēdējā aukstā kara robeža sadala abas Korejas, no cilvēkiem brīvajā zonā patvērumu radušas daudzas dzīvnieku sugas. Šo fenomenu Dienvidkorejas valdība vēlas izmantot, lai veidotu pozitīvu pierobežas joslas tēlu un piesaistītu valstij ekotūristus. Valdības iecere – nostiprināt reģiona ekoloģisko vērtību un sugu daudzveidību, vienlaikus ierīkojot tūristu takas, kas ne tikai nodrošinās iespēju iepazīt unikālās dabas vērtības, bet arī ļaus uzmest skatu no ārpasaules gandrīz vai hermētiski norobežotajai Ziemeļkorejai.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm demilitarizētajā zonā un pierobežas reģionā sastopamas apmēram 3`000 dažādas augu un dzīvnieku sugas, tai skaitā, ūdri, savvaļas aitas un muskusbrieži, - dzīvnieku sugas, kas citos Dienvidkorejas reģionos ir pilnīgi vai gandrīz pilnīgi izzudušas.

Šobrīd tūristi var apmeklēt tikai Panmunžoma ciemu ieroču pamiera zonā, pārējās pierobežas teritorijas ir slēgtā zona, kur viens pie otra plandās sarkani karodziņi ar miroņgalvām – brīdinājuma zīmes par mīnu laukiem. Dienvidkorejas armija jau ķērusies pie darba, lai plānotu un nodrošinātu no mīnām brīvas tūrisma takas un maršrutus pierobežas zonā. Pirmie septiņus līdz deviņus kilometrus garie tūrisma maršruti Dienvidkorejas austrumu daļā būs gatavi uzņemt viesus jau 2013.gadā. Seulas valdība cer arī panākt, ka Apvienoto Nāciju kultūras organizācija UNESCO demilitarizēto pierobežas zonu atzīst par vienu no apmēram 500 pasaules biosfēras rezervātiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66345596sec.