Peldsezona sākas! – pasaules neparastākās pludmales, 2. daļa

Šodien turpinām iepazīstināt ar neparastām un dīvainām pludmalēm, kurp varat doties ne tikai ķert saules starus un peldēties, bet izbaudīt arī negaidītas emocijas un pludmalei netipiskus skatus un iespaidus. Šodien – vēl sešas neparastas pludmales visā pasaulē.

 

1. Havaju salās sastopamas ne tikai baltas vai zaļas pludmales, bet arī melnas: Punaluu Black Sand Beach (Punalū Melno smilšu pludmale) atrodas Lielās salas dienvidaustrumu piekrastē. Ja palaimējas, tur iespējams sastapt arī jūras bruņurupučus, kas sildās lavas klātajās pludmalēs.

2. Jums labāk patīk rozā? – tad jādodas uz Bahamu salām, uz Rozā smilšu pludmali (Pink Sands Beach), ko neparastā rozā krāsā iekrāso foraminīferas – nelieli vienšūņi, kuru čaula ir maigi rozā tonī.

3. Kalifornijas Fortbragā daba un cilvēks sadarbojušies, radot jaunu tūrisma objektu – iedzīvotāji ilgus gadus visus atkritumus vienkārši atstājuši jūras krastā. Ar laiku jūra un piekrastes smiltis nopulējušas stikla lauskas par apaļiem, caurspīdīgiem oļiem. 2002. gadā Stikla pludmale (Glass Beach) pēc sakopšanas darbu veikšanas tika atvērta apmeklētājiem un iekļauta MacKerricher parka sastāvā.

4. Daļa no Karsto ūdeņu pludmales (Hot Water Beach) Jaunzēlandes tropiskajos ziemeļaustrumos atrodas termālo avotu rajonā, kur virszemē un zem plānajām pludmales smiltīm plūst karstie avoti. Tajos ūdens temperatūra pārsniedz 70 grādus pēc Celsija skalas. Vietām smiltis iebrūk, un gājējs viegli var izmērcēt kājas karstajā ūdenī. Tad jārīkojas ātri – ja karstā ūdens pilnā bedre ir pietiekami tuvu jūrai, ātri jāizrok neliels kanāliņš, pa kuru ieplūst vēsajam jūras ūdenim. Viens un divi! – silta vanna gatava!

5. Pēdas smiltīs: ziloņi, bifeļi, gorillas vai nīlzirgi – Loango nacionālā parka teritorijā Centrālāfrikas valstī Gabūnā var satikt viņus visus, jo dzīvnieki izmanto paisuma sniegto veldzi un peldas jūrā.

6. Uzmanību, dzīvnieki! – tas attiecas arī uz Govju pludmali (Cow Beach) Indijā, Goa reģionā. Atpūtniekiem jārēķinās, ka kopā ar viņiem pludmalē nereti atpūšas arī liellopi, kas mēdzot vienkārši pastaigāties pa smiltīs izklātajiem dvieļiem vai patverties saulessargu piedāvātajā ēnā.

>

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.178514sec.