„Mīļā, es samazināju pasauli!” jeb Vācijas slavenākie miniatūru parki

Kopš Lieldienu brīvdienām tūrisma sezonu atsākuši daudzi Vācijas miniatūru parki, kas samazinātā formātā ļauj iepazīt dažādas pasaules vietas. Paši vācieši saka – izmēram NAV nozīmes! Miniatūru parkiem jākalpo par pamudinājumu pie izdevības iepazīt slavenās vietas arī dabiskajā izmērā.

Vācieši, izrādās, ir slaveni ne tikai ar gadu desmitiem ilgi izkoptu dzelzceļa modeļu veidošanu – piemēram, Hamburgas Miniaturwunderland kopējais dzelzceļa modeļa sliežu garums rūķu cienīgā izmērā ir 13 kilometri, pa kuru pārvietojas gandrīz tūkstoš vilcienu, un tas ir lielākais dzelzceļa modelis pasaulē; ļoti populāri tūrisma objekti Vācijā ir arī tā sauktie miniatūru parki, kur apskatāmi dažādu pasaulē ievērojamu vietu miniatūri modeļi. Daudzos no tiem līdz ar jauno sezonu aplūkojami jauni objekti. Visos tālāk minētajos parkos

Viens no iecienītākajiem miniatūru parkiem ir „Mazā Harca” (Kleiner Harz) Vernigerodes pilsētā (Wernigerode) Harcas kalnos Saksijas-Anhaltes federālajā zemā. 1,5 hektārus plašo parku papildinājušas trīs jaunas ēkas miniatūrā formātā – Harcgerodes pilsētas rātsnams, Gernrodes baznīca un Goslāras dzirnavas, un tagad kopumā parkā aplūkojami 60 detaļās precīzi ēku modeļi mērogā 1:25, kā arī vietējās šaursliežu dzelzceļa līnijas modelis.

Visa Tīringenes zeme kā uz delnas aplūkojama miniatūru parkā Rūlas pilsētā (Ruhl), kas šajā sezonā papildināts ar komponista Ferenca Lista dzimtās mājas Veimārā modeli, miniatūru Arnštates pils atveidojumu, bet pašlaik vēl notiek Erfurtes Doma baznīcas modeļa būvniecības darbi.

Apceļot Eiropu stundas laikā iespējams Beļģijas un Eiropas Savienības galvaspilsētā Briselē, sākot ar Venēcijas gondolām un brūkošo Berlīnes mūri un beidzot ar Londonas Bigbenu un miniatūru mūsu pašu Brīvības pieminekli. Arī Svētā Marka laukums (Venēcija) atrodas tikai dažu soļu attālumā no Monmartra (Parīze).

Ja Turcijas 16 miljonu metropole Stambula jums šķiet par lielu, to un vēl daudzas citas Turcijas ievērojamās vietas un tūrisma objektus iespējams apceļot miniatūrā formātā - Miniatürk miniatūru parkā, kas aizņem apmēram sešu hektāru platību un līdz ar to ir viens no lielākajiem šāda tipa parkiem pasaulē.

Viena ceļojuma laikā iespējams iepazīt arī tādus ģeogrāfiski attālus objektus kā Eifeļa tornis, Romas Kapitolijs un Ņujorkas Brīvības statuja. Šādu iespaidu ziņā plašu, bet ģeogrāfiski vienkāršu piedzīvojumu piedāvā Lihtenšteinas (Lichtenstein) pilsēta Saksijas federālajā zemē Vācijā.

Vašingtonas Kapitolija ēka ir iespaidīga arī mērogā 1:25, un par to var pārliecināties vēl vienā Vācijas miniatūru parkā Hemnicā (Chemnitz), kur kopumā aplūkojami vairāk nekā 100 pasaulē slavenu ēku modeļi.

Izrādās – miniatūru modeļu būvēšana var būt arī lipīga, tāpēc arī citviet pasaulē šādi parki ir sastopami. Piemēram, Tobu World Square Japānā joprojām iespējams aplūkot ne tikai Ņujorkas Dvīņu torņus – protams, miniatūrā formātā, bet arī vienu no skaistākajām Vācijas pilīm – slaveno Noišvānšteinu (Neuschwanstein).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 25.05.2024 Siguldas pilsētas svētki Siguldas novada TIC
25. maijā aicinām uz “Radīts Siguldā” parādi, koncertiem, svētku restorānemi, svētku gājienu, kā arī papildus aktivitātēm Siguldā. Gaidīsim | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42348003sec.