Verona Itālijā – perfekta pilsēta visiem, kas iemīlējušies

Šovasar Ziemeļitālijas pilsētā Veronā deviņdesmito reizi notiks slavenais Veronas operas festivāls, kura programmā pirmo reizi iekļauta arī kāda Volfganga Amadeja Mocarta opera. Taču opera nebūt nav vienīgais, ko tūristiem piedāvā Verona.

Verona ir viens no skaistākajiem papildus ceļojumu mērķiem, dodoties uz Itāliju. Pilsēta ar saviem 350 tūkstošiem iedzīvotāju nav ne tuvu tik krāšņa kā Roma, tik grezna kā Florence vai eleganta kā Milāna, toties tai piemīt Ziemeļitālijai raksturīgais patīkamais, mierīgais šarms, tā ir pārskatāma un līdz pēdējam akmenim provinciāla.

Reizi gadā pilsēta pārvēršas par skatuvi pasaules līmeņa operas zvaigznēm, kad Veronas antīkajā arēnā notiek operas festivāls. Šā gada vasaras festivāla moto ir mīlestība, programmā iekļauti pasaules operas žanra izcilākie darbi, bet pāri visam – Veronas slavenākais mīlas stāsts – Šarla Guno „Romeo un Džuljeta” Veronas arēnā, kas piedāvā sēdvietas 14 tūkstošiem skatītāju. Pirmo reizi Veronas operas festivālā tiks izrādīta Mocarta opera, šoreiz – „Dons Žuans”, ko iestudējis režijas vecmeistars Franko Dzefirelli (Franco Zeffirelli).

No diviem slavenajiem mīlniekiem Romeo un Džuljetas Veronā nav iespējams izvairīties, tūristus tie uzrunā visur, arī kafejnīcu ēdienkartēs („Džuljetas cepumi”, piemēram, ir bezē cepumi ar putukrējumu, „Džuljetas salāti” – milzīgs svaigu dārzeņu šķīvis).

Protams, visu pasaules mīlētāju „svētceļojuma” vieta ir Džuljetas māja (La casa di Giulietta), kurā dzīvojusi Kapuletti dzimta, - katrs ēkas fasādes milimetrs ir aprakstīts ar mīlētāju vārdiem un saldiem mīlestības solījumiem, bet metāla ieejas vārti burtiski no vienas vietas apkārti ar slēdzenēm, kurās iegravēti mīlētāju vārdi. Lai nofotografētos pie Džuljetas bronzas statujas, kuras krūtis nopulētas spožas no daudzajiem pieskārieniem, tūristiem pacietīgi jāgaida rindā.

Verona ir arī iepirkšanās paradīze gan tiem, kas gatavi izdot lielu naudu par slavenu zīmolu drēbēm, gan vienkāršiem pircējiem, kas izdod mazāk naudas, tomēr arī pamanās Veronas veikalos atrast interesantas lietas.

Arī gardēži var droši iekļaut sava Itālijas ceļojuma maršrutā Veronu, kas lepojas ar tādiem reģiona ēdieniem kā risoto, sopressa (vietējā salami desa) un Asiago sieru. Agrāk galvenā pārtikas iegādes vieta bija centrālais tirgus laukums Piazza delle Erbe, bet tagad tur nopērkami vairs tikai augļi un dārzeņi, kā arī neskaitāmi suvenīri un pseidomākslinieku izstrādājumi. Toties pēcpusdienās laukums pārvēršas par mutuļojošu izklaides vietu, kur joprojām satiekas arī vietējie iedzīvotāji, ne tikai tūristi.

Visu 15.gadsimtu Verona atradās Venēcijas pakļautībā, un par to līdz pat mūsdienām liecina gan centrālā laukuma baltā marmora kolonna ar lauvu, gan Veronas virtuve: jebkurā īstā Veronas restorānā jūs atradīsiet pasta e fagioli (pasta ar pupiņām) un polenta (kukurūzas putra. Tiesa gan, lagūnas pilsētas iecienīto zivju ēdienu vietā Veronā biežāk atradīsiet sātīgus gaļas ēdienus, piemēram, ēzeļa gulašu un zirga steiku.

Šķērsojuši pilsētas vecāko tiltu Ponte di Pietra, tūristi nonāk otrā upes pusē, kur atrodas antīkā romiešu teātra drupas. Šai vietā vasarās notiek koncerti un baleta izrādes, kā arī viens no ievērojamākajiem Šekspīra festivāliem.

Kad vakara saules stari pilsētas laukumus un ielu kafejnīcas ietin siltā gaismā, Itālijas romantika var šķist pārspīlēta un pārāk salda, tomēr jāatceras, ka Verona ir Romeo un Džuljetas pilsēta. Ja kāds medusmēneša ceļojumā dodas uz Venēciju, pats vien vainīgs...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 11.05.2024 Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 07.05.2024 Svētku koncerts J. Čakstes laukumā Liepājas reģiona TIB
Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56103706sec.