Kuģa "Costa Concordia" vraks joprojām piesaista daudz tūristu

Sešus mēnešus pēc traģēdijas Itālijai piederošās Džiljo salas krastos joprojām redzams apgāzies kruīza kuģa Costa Concordia vraks. Tagad to var nodēvēt par neapdomīgas navigācijas pieminekli, kas piesaista tūkstošiem tūristu uzmanību.

122 tūkstošu tonnu smagais, vairāk nekā 300 metru garais kruīza laineris, kurš uztriecās klintij un daļēji nogrima 2012. gada 13. janvārī, atņemot 32 cilvēku dzīvības, kļuvis par Džiljo salas atpūtnieku interešu objektu.

Turpretī vietējiem iedzīvotājiem vraka klātbūtne nudien nav patīkama, turklāt tas traucē viņiem izbaudīt skatu uz Toskānas pludmali. Taču tūristiem tas nozīmē lielisku iespēju uzņemt neaizmirstamus foto brīvdienu albumam.

Katru dienu vietējie prāmji, kas savieno Džiljo salu ar Santo Stefano ostu, ir tūristu simtu pārpildīti. Stundu ilgā pārcelšanās karstajā vasaras saulē neattur interesentus no vraka apskates.
Bruņojušies ar cepurēm, pretiedeguma līdzekļiem un fotokamerām, viņi izmisīgi cer ieraudzīt Costa Concordia vēl pirms Džiljo salas sasniegšanas. Taču vietējie iedzīvotāji sāk izteikt neapmierinātību par savdabīgo "vraka tūrismu".

87 gadus vecā Cecīlija Kavero dzimusi uz Džiljo salas un dzīvojusi šeit visu savu mūžu. Atpūšoties pēcpusdienas ēnā zem palmas zariem, cienījamā kundze tūristus aplūko visai naidīgi. "Es nāku uz šejieni katru dienu ar cerību, ka nu vraks būs pazudis, taču vēl aizvien tas tur ir," viņa atzīst. "Tas ir sirdi plosoši – tūristi šeit ierodas katru dienu, uzņem pāris fotogrāfijas un dodas prom."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 25.05.2024 WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95090604sec.