Adrenalīna ķērāji varēs levitēt, izmantojot reaktīvās mugursomas

Ekstrēmas atpūtas cienītājiem kāda Austrālijas kompānija tuvā nākotnē cer piedāvāt neaizmirstamus lidojumus ar reaktīvo mugursomu. Pēdējā laikā daudzās interneta vietnēs pievērsta uzmanība šāda inovatīva transportlīdzekļa dažādiem paveidiem, un nav noslēpums, ka nākotnē tie var ne tikai aizstāt gaisa akrobātu lidaparātus, bet arī kļūt par ikdienišķiem pārvietošanās rīkiem.

Kompānijas JetPack Adventures plānotajā piedāvājumā ietilpst lidināšanās virs ūdens, izmantojot īpašu tehnoloģiju, kurā pa sprauslām zem augsta spiediena tiek "izšauta" ūdens strūkla, tādējādi paceļot "pasažieri" pat 10 metru augstumā virs ūdens un sasniedzot 45 kilometru stundā lielu ātrumu.

150.000 ASV dolāru vērtā iekārta darbojas, sūknējot ūdeni pa speciālu, klāt piestiprinātu cauruli, un izspiežot to pa sprauslām. Iekārtu izgudrojis ķīniešu izcelsmes kanādietis Reimonds Lī, radot prototipu 2008., bet komerciālo versiju – 2011. gadā.

JetPack Adventures pārstāvis Gregs Veidžs, kurš piedalījās iekārtas izmēģinājuma lidojumā, atzina, ka uz brīdi sajuties "kā astronauts". Kompānija iegādājusies divas ūdens sprauslu reaktīvās mugursomas, un jau tuvākajā laikā ekstrēmu izklaižu piekritējiem un citiem interesentiem plāno piedāvāt iespēju levitēt virs ūdens.

Taču ne visās reaktīvajās mugursomās (jetpack) izmantota ūdens strūklas tehnoloģija. Pastāv arī tādi prototipi, kurus darbina kompakti reaktīvie dzinēji, nodrošinot pilnīgi brīvu viena pasažiera lidojumu. Tādēļ iespējams, ka nākotnē ikdienā varēsim vērot zinātniskās fantastikas filmu cienīgas epizodes, redzot lidojošus cilvēkus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61278319sec.