Baireitas operas nams ir iekļauts pasaules kultūras mantojumu sarakstā

Ceļojumu zeme Vācija ieguvusi vēl vienu pasaules kultūras mantojuma objektu. 2012. gada 30. jūnijā UNESCO pasaules kultūras mantojuma komiteja iekļāvusi Baireitas (Bayreuth) markgrāfu operas namu pasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā. Komiteja novērtēja operas namu kā unikālu baroka laika Eiropas festivālu un mūzikas kultūras monumentu. Līdz ar to šobrīd jau 37 ceļojumu zemes Vācijas objekti iekļauti īpašā UNESCO aizsardzībā. Reti kurā valstī atradīsiet tik daudz unikālu dabas un kultūras objektu.

"Kultūra ir viens no pieprasītākajiem tūrisma virzieniem pasaulē. Jau daudzus gadus mūsu ārvalstu tirgvedības stratēģija balstīta uz kultūru," stāsta Petra Hedorfere (Petra Hedorfer), Vācijas Tūrisma Centrāles (VTC) valdes priekšsēdētāja. "Saskaņā ar projekta "Qualitätsmonitor" datiem, pateicoties mākslas un kultūras piedāvājumam, 2010./2011. gadā 52 procenti ārvalstu viesu par savu ceļojuma galamērķi izvēlējušies Vāciju, bet 86 procenti Vācijas iedzīvotāju apmeklējuši vietējās ievērojamās vietas," turpina Petra Hedorfere. Jau iepriekšējā projekta "Qualitätsmonitor" aptaujā 31 procents ārvalstu viesu norādīja, ka UNESCO pasaules mantojumā iekļautie objekti ir kā pamudinājums apmeklēt attiecīgo pilsētu, reģionu. UNESCO pasaules kultūras mantojuma zīmogs ir nozīmīga kvalitātes zīme starptautiskam tūrismam un viena no VTC pamattēmām pilsētu un kultūras tūrisma jomā.

2014. gadā VTC priekšplānā izvirza pasaules kultūras mantojuma objektus

Vācijas Tūrisma Centrāle (VTC) nepārtraukti iekļauj Vācijas UNESCO pasaules kultūras mantojuma objektus savos komunikāciju un pakalpojumu izplatīšanas pasākumos visā pasaulē. Šī iemesla dēļ 2014. gada galvenā tēma visā pasaulē būs "UNESCO pasaules kultūras mantojums Vācijā – daba, pilsētas, pieminekļi". Līdz ar to 37 no šobrīd atzītākajiem valsts kultūras un dabas pieminekļiem būs pievērsta īpaša pasaules sabiedrības uzmanība. Līdzās Baireitas operas namam, kas tikko iekļauts pasaules kultūras mantojumu sarakstā, vēstures liecības sniedzas no Hamburgas Vatu jūras līdz pat Bodenzē ezeram un no Ķelnes Doma līdz pat Berlīnes Muzeju salai.

"Mēs vēlamies ne tikai padarīt slavenākus pasaules kultūras mantojumu sarakstā iekļautos Vācijas objektus, bet arī veicināt piesardzīgus un augsti kvalificētus ceļojumus tādā apjomā, lai neapdraudētu pieminekļus," skaidro Petra Hedorfere.

2013. gada galvenā tēma: Riharda Vāgnera 200. dzimšanas diena

Baireitas operas nams ir ne tikai nozīmīgs vēstures liecinieks, bet arī svarīga pasaulslavenā komponista Riharda Vāgnera darbības vieta. 2013. gada galvenās tēmas ietvaros par godu Vāgnera 200. jubilejai VTC izvirzījusi komponistu savu vispasaules preses un sabiedrisko attiecību aktivitāšu centrā. Baireitā un citās pilsētas, kur Vāgners darbojies, piemēram, Leipcigā un Drēzdenē, notiks vesela virkne īpašu pasākumu.

Vairāk informācijas par Vāciju kā ceļojumu zemi interneta vietnē www.germany.travel

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17491508sec.