Horvātijā arestēts tūrists par pludmalē atrasta gliemežvāka paņemšanu

Tūristam no Bulgārijas piespriestas 18 diennaktis cietumā par to, ka viņš nolēmis paturēt par piemiņu Horvātijas pludmalē atrastu gliemežvāku.

Svetlana Petkova, kas ir notiesātā draudzene, stāsta, ka abi kopā esot atpūtušies Adrijas jūras piekrastē, kur arī atraduši neparasti lielo gliemežvāku. Abi nolēmuši atradumu paņemt līdzi kā piemiņu.

Pēc Horvātijas atpūtnieki gribējuši doties uz Bosniju un Hercogovinu, bet pie robežpunkta apsargi aizturējuši abus par mēģinājumu izvest no valsts retu gliemežvāka eksemplāru. Horvātijas tiesa jauniešiem piespriedusi naudas sodu 900 eiro apmērā, bet tā kā vajadzīgās summas tūristiem nebija, tad sods tika izmainīts uz 18 diennaktīm cietumā. Turklāt nezināmu iemeslu dēļ šis sods bija jāizcieš tikai vīrietim, kamēr draudzene tika palaista brīvībā.

Petkova žurnālistiem stāstījusi, ka gliemežvāks nemaz neesot izcēlies ar īpašu skaistumu. Uzmanību esot piesaistījis tikai tā izmērs. Turklāt gandrīz katrs, kurš dodas atpūsties pie jūras mēdz kā suvenīru atvest mājās akmentiņu vai gliemežvāku, tāpēc tas neesot šķitis nekas īpašs.

Atpūtnieku atrastais gliemežvāks ir piederīgs retai jūras iemītnieku sugai Pinna nobilis, kas ir lielākais molusks Eiropas jūrās. Tā garums varot sasniegt pat 30 centimetrus. Reizēm to čaulās var atrast sarkanīgas vai tumšas pērles, taču pēc aizturēto stāstītā konkrētais gliemežvāks esot bijis tukšs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53172517sec.