Iepazīsti Barselonu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Katalonijas galvaspilsēta piedāvā galeriju pārpilnību, Antonio Gaudi fantāzijas pasaku lidojumus, modernus veikalus, kā arī, iespēju palūkoties uz vēlo vasaras sauli.

Kādēļ doties tagad?

Katalonijas galvaspilsētas pludmales atrašanās vieta ir perfekta, lai noķertu pēdējos vasaras saules starus. Septembrī temperatūra sasniedz 26 grādu karstumu pēc celsija, savukārt oktobrī klimats joprojām ir mērens, sasniedzot 21 grādu temperatūru.

Tiklīdz iestājas rudens, pilsēta gatavojas jaunai izstāžu un pasākumu sezonai. Fundació Joan Miró muzejs (www.fundaciomiro-bcn.org; ieeja 10 eiro) rada sprādzienu!

Apmešanās viesnīcā

Pieczvaigžņu viesnīca Barceló Raval (www.barcelo.com) ir metāla ovālas formas ēka. Viesnīcas numuriņi ir lieliski, kuros pieejami iPod statīvi un kafijas automāti. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 125 eiro jeb 86,98 Ls par nakti.

Modernā četrzvaigžņu viesnīca Hotel Villa Emilia (www.hotelvillaemilia.com) piedāvā modernas istabas un jumta terases, kur brīvdienās tiek spēlēta dzīvā mūzika. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 110 eiro jeb 76,54 Ls par nakti.

Viesnīca Be hostels (www.behostels.com) piedāvā divvietīgu istabu ar vannas istabu par 40 eiro jeb 27,83 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Pirmā diena – pilsētas apskate

No sākuma dodieties uz gājējiem paredzētu bulvāri Ramblas, kas ir ļoti blīvs ar tūristiem domātiem nieciņu stendiem, ziediem un pat mājdzīvniekiem. Pa kreisi redzēsiet viesnīcu The Continental Hotel, kur Spānijas pilsoņu kara laikā apmetās Džordžs Orvels. Noteikti apskatiet arī vienu no pilsētas vispopulārākajām tūristu vietām, kurā ir ne tikai plašs produktu klāsts, bet arī iespējams apskatīt Joan Miró sienas gleznojumus. Pēc tam, nogriežoties pa kreisi, šķērsojiet ielu un dodieties gar Carrer del Cardenal Casañas ielu, lai ienirtu gotu mākslas pasaulē.

Apskates vērta ir Gothic Església de Santa Maria baznīca (ieeja 3 eiro jeb 2,09 Ls), kuru 1936. gadā anarhisti izpostīja ugunsgrēkā. Šķērsojot un aplūkojiet Plaça de Sant Josep Oriol skvēru, kur brīvdienās notiek mākslas tirgus. Pēc tam apskatiet Plaça Nou laukumu un jūs redzēsiet Pikaso modelētas izgreznotas arhitektūras koledžas sienas, kā arī 15. gadsimta katedrāli (www.catedralbcn.org), kas atvērta katru dienu un ieejas maksa ir 5 eiro jeb 3,48 Ls.

Otrā diena – apmeklējiet baznīcu

Sagrada Familía  katedrāle (www.sagradafamilia.cat) ir viens no Antonio Gaudi meistardarbiem, kuras celtniecība noris jau 130 gadus un tā vēl nav pabeigta. Šis meistardarbs kļuva par viņa apsēstību līdz viņa nāves dienai – 1926. gadā. Katedrāles torņi ir izgreznoti ar krāsainām Venēcijas mozaīkām un celtnes mūrī ir izgrebtas Kristus dzimšanas un Pasijas ainas. Katedrāles iekšpusē varat aplūkot fantastiskas akmens kolonnas, kuras izskatās kā augsti koki, kā arī no ģeometriskiem zīmējumiem bagātīgas logu vitrāžas. Līdz septembra beigām katedrāle ir atvērta katru dienu no pulksten 9.00 – 20.00, savukārt no oktobra līdz martam no pulksten 9.00 – 18.00, ieeja 13 eiro jeb 9,04 Ls.

Pēcpusdienā nedaudz kultūras

Lai apskatītu vēl kādu Gaudi meistarbarbu, apmeklējiet viņa Casa Batlló restaurēto ēku (www.www.casabatllo.es/en; darba laiks katru dienu no pulksten 9.00 – 21.00, ieeja 20,35 eiro jeb 14,15 Ls), kuru klāj sīki mozaīkas gabaliņi, balkoni veidoti maskas formā un jumta virsotne pārklāta ar ķirzakai līdzīgām zvīņām

Pastaiga parkā

Parc de Montjuïc ir plašs parks, kas atrodas kalna virsotnē un vēsturiski lauksaimniecībai to izmantoja Ciutat Vella (vecpilsētas) iedzīvotāji. Šis parks ir mājvieta 17.gadsimta Castell de Montjuïc nocietinājumam, kur pēc pilsoņa kara krita Katalonijas patrioti. Nocietinājuma (www.bcn.cat) darba laiks katru dienu, izņemot sestdienas ir no pulksten 9.00 – 19.00, ieeja brīva). Apskatiet arī salīdzinoši nesen (1929. gadā) celtu olimpisko stadionu (www.barcelonaturisme.cat; darba laiks no pulksten 10.00 – 18.00, ieeja brīva), kas 1992. gadā tika renovēts olimpiskajām spēlēm.

Nobeigumā

Ar velosipēdu ļaujieties pilsētas 4.5 kilometrus garās piekrastes izpētei un aiz nemierīgās Barsenolitas pludmales atrodiet smilšu stigas. Uzņēmums Un Cotxe Menys  piedāvā iznomāt velosipēdus uz vienu dienu par 15 eiro jeb 10,43 Ls (www.bicicletabarcelona.com).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67176485sec.