Iepazīsti Honkongu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Honkonga ir milzīga metropole, kur mūsdienīgais rietumnieku dzīvesveids apvienojas ar senatnīgo, kā arī ar tradicionālo ķīniešu kultūru.

Kad un kādēļ doties uz šo lielpilsētu?

Vislabākais laiks, lai dotos uz šo pilsētu ir  Jaunā Gada tuvošanās, kad svētki Ķīnā sākas janvārī un ilgst līdz pat februārim, kad pilsētā iespējams izbaudīt ziedu tirgus, nakts parādi un Viktorijas ostā notiekošo salūtu.

Pat ja neesiet Honkongā šo burvīgo svētku laikā, Honkongā ir mērens klimats un gaisa temperatūra mēdz būt pat daudz siltāka kā Anglijā.

Pilsētas ceļvedis

Lai gan lielākā daļa no Honkongas 7 miljoniem iedzīvotāju dzīvo debesskrāpjos Honkongas salas pilsētas centrā, administratīvais rajons aizņem vairāk kā 1 130 kvadrātkilometrus. Liela daļa no šī rajona atrodas ziemeļos, pussalā, kas pievienota Dienvidķīnai un to ieskauj 265 salas, no kurām vairums ir savvaļas un neapdzīvotas.

Bijušajā britu kolonijas centrā atrodas Honkongas Sala, kuras ziemeļu puse ir pārpildīta ar debesskrāpjiem. Šo apgabalu sauc par Centrāli.

Apmešanās viesnīcā

Ja vēlaties baudīt lielisku skatu, viesnīca InterContinental (www.hongkong-ic.intercontinental.com) atrodas Sha Tsui rajonā, kas piedāvā 495 numuriņus ar skatu uz ostu. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 236 mārciņām jeb 208,40 Ls par nakti.

Viesnīca Peninsula Hotel (www.peninsula.com) pazīstama ar viesnīcas stāvvietā izstādītiem Rolls Ryces automobiļiem. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 419 mārciņām jeb 369,99 Ls par nakti.

Diženus skatus piedāvā izbaudīt viesnīca Ritz-Carlton (www.ritzcarlton.com), kura atrodas Starptautiskā Tirdzniecības centra 102. stāvā. Divvietīgais numuriņš šajā viesnīcā maksā sākot no 503 mārciņām jeb 444,16 Ls par nakti.

Savukārt Honkongas Salā viesnīca JJ Hotel (www.jjhotel.com.hk) divvietīgo numuriņu piedāvā sākot no 100 mārciņām jeb 88,30 Ls par nakti.

Pirmā diena – pilsētas apskate

Sāciet ar 1848. gadā celto Man Mo templi, kur jums pēc senajām tradīcijām noteiks jūsu likteni. Jūs sakratāt kastīti, kas pilna ar numurētām kartītēm, un tiklīdz kāda izkrīt ārā, jūs apskatiet ciparu un tā nozīmi pareģojumu grāmatā. Pēc tam ieprieciniet sevi ar burvīgu pastaigu pa Hollywood Road ielu, kurā atrodas senlaicīgi veikaliņi, antīkās un mūsdienu mākslas galerijas – dodieties pa kāpnēm augšup uz Wattis Fine Art (www.wattis.com.hk), lai aplūkotu 100 gadus vecas pilsētas melnbaltās fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas kolonijas ziedu laikos. Šķērsojot Shelley ielu, redzēsiet pasaulē garāko eskalatoru, kas tika atklāts 1993. gadā, un tas sniedzas līdz pat ielas vidum.

Otrā diena – apmeklējiet baznīcu

Apskates vērts ir Tang dinastijas rekonstruētais templis, kas ir pilnībā celts no koka (pat bez metāla naglām), un jūs nekad nespētu iedomāties, ka tas uzcelts 1998. gadā. Šo templi Diamond Hill rajonā ieskauj augstas celtnes, šis svētnīcas komplekss un ķīniešu dārzi ir tā vērti, lai to apskatei veltītu pastaigu pusotras stundas garumā.

Pastaiga parkā

Kowloon parkā (www.lcsd.gov.hk/parks, ieeja brīva), kas atrodas pilsētas centrālajā daļā, iespējams aplūkot vairāk nekā spētu iedomāties: dīķī peldošus bruņurupučus, putnu mājā spalvas papagaiļus, ezerā gozējas flamingo, skulptūru parku, kā arī plašu peldbaseinu kompleksu. Baseins ir atvērts no novembra līdz maijam no pulksten 6.30 – 18.00, maksa par to 1,60 mārciņas jeb 1,41 Ls.

Pēcpusdiena nedaudz kultūras

Honkongas Centrālē Tsim Sha Tsui, gar Salisbury ielu, atrodas trīs svarīgas kultūras vietas, kuras ir vērts redzēt: kupolveidīgs Kosmosa muzejs (www.lcsd.gov.hk/ce/Museum), kas brīvdienās atvērts no pulksten 10.00 – 21.00, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no pulksten 13.00 – 21.00, otrdienās slēgts); Mākslas muzejs, kurā atrodas daži apbrīnojami Ming un Tand dinastijas māla trauki (no svētdienas līdz piektdienai atvērts no pulksten 10.00 – 18.00, sestdienās no pulksten 10.00 – 20.00, ceturtdienās slēgts); Kultūras Centrs, kas atrodas uz ūdens, kurā notiek koncerti un tiek rīkotas izstādes.

Nobeigumā

Pēc pasūtījuma iespējams pašūdināt kādu apģērba gabalu, kas maksā smieklu cenu, kaut gan kvalitāte var būt dažāda. Sam’s Tailor (wwwsamstailor.com) veikals tika dibināts 1957. gadā. Ja ir vēlēšanās šeit kaut ko pielaikot, tas var aizņemt diezgan daudz laika. Ir iespējams iegādāties kostīmu pārus par nedaudz zemākām cenām, bet lūkojiet, lai būtu jums attiecīgais izmērs, citādi izskatīsieties pēc ķēma.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46744299sec.