Nedēļas ceļojums: vēro seno laiku dzīvesstilu un dabas dažādības skaistumu Rumānijā

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aizsāk jaunu rakstu sēriju – nedēļas ceļojums, kurā piedāvāsim tūrisma nozares profesionāļa skatījumu par konkrēto valsti. Iespaidos par Rumāniju dalījās ceļojumu aģentūras Remiro Travel pārstāvis Rumānijā - Kristians. Pārsteidzoši, ka Kristians iemācījies latviešu valodu un tas nozīmē, ka latviešu tūristi noteikti nepazudīs Rumānijā.

Kāpēc vērts doties ceļojumā tieši uz Rumāniju?

Kristians: Rumānijā ceļotājus joprojām piesaista lauku ciematiņi un dabiskā mijiedarbība starp ciematiņu iedzīvotājiem un apkārtējo vidi. Mūsdienu pasaulē, kad pastāv tendence pamest ģimenes saimniecību un pārcelties uz dzīvi lielajās pilsētās, Rumānijā joprojām varam vērot seno laiku dzīvesstilu. Tas sniedz unikālu nostaļģijas sajūtu, sevišķi gados vecākiem cilvēkiem, kam viesošanās Rumānijā atsauc atmiņā bērnībā piedzīvotos mirkļus, kas pavadīti vecvecāku lauku mājās.

Gados jaunākus cilvēkus piesaista skaistā un nepieradinātā Rumānijas daba un tās dažādība. Dabas nesabojātais skaistums saglabājies, pateicoties ciematiņu ikdienas dzīvei.

Lielākajai daļai latviešu patīk dejot un dziedāt. Šeit, Rumānijā, sevišķi Transilvānijas teritorijā, gan dejošanu, gan dziedāšanu vietējo izpildījumā varat izbaudīt pilnībā. Tautas deju attīstība sākās Transilvānijā un kā ar magnētu sevī ievilkusi ciemu pēc ciema. Tautas dejas dejo visu vecumu ļaudis.

Rumānijā vērts izbaudīt silto un vienmēr laipno ceļotāju uzņemšanu etnogrāfisko ciematiņu viesu mājās. To var izbaudīt Remiro Travel organizēto ceļojumu laikā, kad dažas naktis pavadām jaukās un komfortablās viesu mājās pie vietējiem saimniekiem.

Ko variet ieteikt nogaršot, esot Rumānijā?

Kristians: Īstās garšas var izbaudīt gan ciematos, gan izsmalcinātos restorānos. Latvieši ir izteikti dārzeņu un augļu "fani". Gan dārzeņus, gan augļus rumāņu dārzi sniedz plašā klāstā. Īpaši populāri ir tomāti un zaļā paprika, kā arī sulīgās plūmes un arbūzi tiek augstu novērtēti. Iecienīti ir mājās taisītie ievārījumi no cidonijām, plūmēm vai mellenēm, kā arī dārzeņi burciņās, piemēram, "vinete" (baklažānu salāti) vai "zacusca" (gatavots galvenokārt no baklažāniem, saldās, sarkanās paprikas, pupiņām un citās variācijās). Rumāņu čorbas zupas, kas pagatavotas dažādos variantos, ir ļoti populārs vietējais ēdiens un latviešiem ļoti patīk. Populāri ir pikniki dabā, kad tiek baudīti "mititei" (grillētas maltās gaļas bumbiņas) vai arī ungāru gulaša zupa. Vienmēr tiek nobaudīti arī gardi deserti. Nevaru nepieminēt dzērienus kā "palinka" vai "tuika", kas ir destilēts augļu brendijs - nacionālais dzēriens, sevišķi izplatīts laukos. Arī vīns ir Rumānijas nacionālais dzēriens. Mūsdienās Rumānijā tiek gatavoti ļoti izsmalcināti un augstas kvalitātes vīni.

Pastāstiet par rumāņu kultūru un tradīcijām!

Kristians: Tradīcijas tiek piekoptas visā valstī, bet, sevišķi izteiktas, tās ir Transilvānijā, kur jaucas kopā dažādas kultūras - rumāņi, ungāri, sakši, čigāni, tas piešķir šai zemei unikalitāti. Runājot par vispārējo tautas kultūru - te nav noteiktu robežu starp kultūrām, ļaudis no dažādām tautām ir aizņēmušies viens no otra to, kas šķitis piemērotāks, radot kostīmus, mūziku, dejas, dziesmas, ēdienus, tādējādi vietējās tradīcijas ir ļoti autentiskas un dažādotas.

Tautasdeju festivāli Transilvāvijā notiek jūlijā un augustā. Rumānijā notiek arī ēdienu un vīnu festivāli. Filmu festivāls norisinās maija beigās, teātru festivāls - jūnija vidū, mūzikas festivāls - jūlijā, Ziemassvētku tirdziņi - decembrī, viduslaiku festivāls – jūlijā un daudz citu interesantu festivālu.

Kurā gadalaikā vislabāk doties uz Rumāniju?

Kristians: Labākais laiks, kad ceļot uz Rumāniju ir pavasara beigas, kad daba ir ziedoša un krāsaina. Vasarā laika apstākļi ir piemēroti dažādām āra aktivitātēm un dārzeņu garšu baudīšanai, bet vasaras beigās ceļotāji var novērtēt rudens iespaidīgās krāsas. Janvārī un februārī Rumānijā ziemas tradīcijas iespējams apvienot ar ziemas sporta veidu baudīšanu.

Vērts ieskatīties Remiro Travel piedāvātajos autobusu braucienos uz Rumāniju, kā arī avioceļojumos uz Rumāniju un Bulgāriju augustā.

Ja vēlies doties avioceļojumā uz Rumāniju, tad jāpasteidzas, jo atlikušas vairs tikai divas brīvas vietas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.remirotravel.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48060203sec.