Astoņdesmitgadnieki sacenšas par Everesta iekarošanas rekordu

82 gadus vecu nepālieti, kam pieder pasaules rekords par Everesta virsotnes sasniegšanu vislielākajā vecumā, izaicinājis konkurents no Japānas Juičiro Miura, kurš jau šobrīd ir ceļā uz pasaules augstāko virsotni.

80 gadus vecais Miura, kurš jau divreiz pabijis 8 848 metru augstajā virsotnē, 1970. gadā kļuva par pirmo cilvēku, kas ceļu lejup no Everesta virsotnes veica uz slēpēm.

Toties nepālietis Bahadurs Šerhans Džomonlungmas virsotni sasniedza 2008. gada maijā, pārspējot savu sāncensi Miuru, kurš kalnā pabija gadu iepriekš. Tomēr šobrīd, kad Šerhana kunga tituls ir apdraudēts, viņš gatavs virsotni iekarot atkārtoti.

Uzņēmuma "Himalayan Guide", kas organizē Šerhana ekspedīciju, pārstāvis atzinis, ka ar šādu kampaņu plānots piesaistīt uzmanību tam, uz ko spējīgi vecāka gadagājuma cilvēki.

"Viņš ar nepacietību gaida, kad varēs uzsākt augšupceļu kalnā. Turklāt viņš ir labā fiziskā formā, lai dotos virsotnes iekarojumos," atzīst "Himalayan Guide" pārstāvis.

Šerhans, kurš lieto dzirdes aparātu, AFP pastāstījis, ka Nepālas tūrisma ministrija atvēlējusi aptuveni 12 000 ASV dolāru, lai apmaksātu viņa ekspedīciju. Turklāt finansiālu palīdzību viņš saņēmis arī no citiem labdariem.

"Es došos augšup galvenokārt tādēļ, lai pārspētu pats savu rekordu. Taču tajā pašā laikā mans kāpiens ieies cilvēces vēsturē," viņš atzinis.

"Ļaudis visā pasaulē runā par mieru, taču es esmu apņēmies iekarot Everestu, lai pievērstu tam vispasaules uzmanību."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62437606sec.