Dīvainākās lietas, ko cilvēki mēdz darīt ar pasēm

Bojātu vai nozaudētu pasu dēļ britu ceļotāji imigrācijas institūcijās vēršas apbrīnojami bieži, taču iemesli, kādēļ nepieciešams jauns personu apliecinošs dokuments, vairumā gadījumu, šķiet, ir pretrunā loģikai.

Kā liecina Lielbritānijas valdības statistikas dati, 2012. gadā pēc jaunas pases griezušies par 300 procentiem vairāk iedzīvotāju nekā 2011. gadā. Daļa gadījumu, protams, saistīti ar dokumentu nozaudēšanu un zādzībām, tomēr ne visi ļaudis, kuri griežas pēc jaunām pasēm, gluži vienkārši ir bijuši aizmāršīgi vai kļuvuši par garnadžu upuriem. Liela daļa gadījumu saistīti ar gaužām neatbildīgu uzvedību – tā piemēram, kāds Lielbritānijas pilsonis savu pasi glabājis ledusskapī, bet vēl kāds to lietojis kā paplāti alus glāzēm.

Jaunas pases iegūšana var prasīt gan daudz laika, gan naudas. Tādēļ daži ceļotāji nākuši klajā ar nestandarta risinājumiem, kā apiet šo problēmu.

Vienā gadījumā kāds britu vīrietis, dodoties ceļojumā uz Austrāliju, savas pases galveno lapu bija uztetovējis uz muguras. Pārsteidzoši, taču bankas darbinieks Austrālijā zīmējumu uz vīrieša ādas pieņēma kā līdzekli identifikācijai – lai saņemtu naudu no sava konta, vīrietim atlika vien novilkt kreklu un pagriezt muguru kasierim.

Savukārt kādam kanādietim pērn, 2012. gadā, izdevās šķērsot ASV robežu, izmantojot vien savu iPad planšetdatoru. To, ka viņam nav līdzi pases, vīrietis saprata tikai pēc robežsarga aicinājuma uzrādīt dokumentus, tādēļ viņš uzrādīja savā iPad saglabātu digitālu pases kopiju. Pārsteidzošā kārtā vīrietim tika ļauts šķērsot robežu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92105985sec.