Britu pasniedzēji pretendē uz rekordu par garāko ceļojumu motorrikšā

Divi britu pasniedzēji ir burtiski rokas stiepiena attālumā no jauna pasaules rekorda – viņiem, visticamāk, būs izdevies veikt pasaulē garāko ceļojumu ar motorrikšu. Tiesa, tas nebūt nav nācies viegli – distances pēdējos 70 kilometrus abi savu transportlīdzekli spiesti stumt.

Ričards Sīrss un Niks Gofs, ceļojot pa Āfriku, Āziju un Dienvidameriku, kopumā veikuši jau aptuveni 3 550 kilometru lielu attālumu. Viņu ekspedīcijas nolūks ir izglītot vietējos iedzīvotājus attālos pasaules reģionos. Ja abiem izdosies savā motorrikšā šķērsot Čīles ziemeļu daļu, viņi kļūs par pirmajiem cilvēkiem, kuri apceļojuši pasauli motorrikšā.

Sīrss un Gofs, kuri ceļu uzsāka Londonā, 2013. gada 13. augustā, bija pārliecināti, ka viņu ekspedīcijai pienācis gals brīdī, kad braucamrīku piemeklēja tehniskas problēmas. Tomēr pēc nogurdinošas transportlīdzekļa stumšanas trīs dienu garumā viņi sasniedza Peru pilsētu Čepenu, kur, par laimi, uzmeklēja mehāniķi, tādēļ nu abi ir gatavi šķērsot pēdējo maršruta posmu cauri Andu kalniem.

Ekspedīcija, kuru sponsorē Kārdifas Universitāte un kravas pārvadājumu uzņēmums "DSV", ļauj sekotājiem no pirmās pasaules valstīm ziedot izglītības projektiem tajās valstīs, kuras apmeklējuši abi pasniedzēji. Viņi atzīst, ka līdz šim strādājuši ar bērniem Kairas, Kartūmas, Kampalas, Mumbajas un Pnompeņas graustu rajonos, apmeklējuši bēgļu nometnes Kongo un tikušies ar Ruandas genocīdu pārdzīvojušajiem ļaudīm valsts galvaspilsētā Kigali. Viņi piedalījušies arī pieaugušo izglītošanas projektos Deli un Nepālā.

Ekspedīcijas gaitā arī pasniedzēju motorrikšai bijis jāiztur ne mazums pārbaudījumu. Malaizijā tā iekļuva sadursmē ar kravas auto, bet Botsvānā to nelika mierā ziloņi. Tomēr vissarežģītākā pārvietošanās bijusi pa augstkalnu reģioniem.

Pasaules rekords tiks uzstādīts tikai tad, kad viņi sasniegs savu galamērķi un šo faktu būs apstiprinājusi Ginesa Pasaules rekordu komisija. Līdzšinējā rekorda īpašnieki ir vācieši Susi Bemsejs un Daniels Šneiders, kuri 2005. gadā ar motorrikšu pievārēja 3 740 kilometru garu distanci.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 11.05.2024 Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66674209sec.