Impro gids Jānis Kreicbergs apprecējies uz neapdzīvotas salas Klusajā okeānā [2]

Tūrisma operatora Impro gidam Jānim Kreicbergam "pēc vārda kabatā nav jāmeklē". Impro sociālajos tīklos var sekot līdzi Jāņa ceļojumiem, to aprakstos viņš ieliek gan piedzīvotās emocijas, gan labākās bildes. Te viņš ir augstajos Himalajos, te jau Meksikā. Un tieši Meksikā, uz kādas unikālas un neapdzīvotas salas, Jānis apprecēja savu draudzeni, kura par šo soli uzzināja vien mirkli pirms lielā notikuma.

"Ar pārsteigumiem sākās Meksikas ceļojums, jo esmu nonācis Klusā okeāna kūrortpilsētiņā Puerto Vallartā, kur esmu ieplānojis kāzas, protams, ka savas. Ir tikai viens bet - mana līgava par kāzām neko nezina un par saderināšos patīksmināties viņai ļauju vien dažas dienas. Viņa domā, ka ir ceļojuma pēdējā diena un arī par sekojošo medusmēnesi vesela mēneša garumā neko nenojauš. Protams, ka man neder nekas, kas ir standarts, tāpēc par laulības vietu ir noskatīta kāda unikāla un ļoti tāla vieta - Playa de Amor (Mīlestības pludmale) uz neapdzīvotas salas Klusajā okeānā.

No Puerto Vallartas ceļš uz noslēpumaino Marietas salu ir vesels piedzīvojums. Okeāns ir nemierīgs, mazo motorlaiviņu viļņi svaida, regulāri nogāžot ūdens šalti pār mūsu galvām. Bet padoties es netaisos, turpinām kursu uz neparasto Mīlestības pludmali, pa ceļam ieraugot arī vienu vali un baru ar delfīniem, kas nopeld gar pašu laivu. Sasniedzot Marietas salu, virs tās paceļas putnu mākonis. Tie te ir biezā slānī, īpaši pelikāni un ļoti retie Galapagu salu Blue-Foot Bobby, kuriem raksturīgas zilas pleznas.

Speciālie konteineri ar foto, video tehniku un rūpīgi nomaskēto kāzu kleitu un uzvalku tiek ielaisti ūdenī. Arī paši metamies okeānā, jo vienīgā iespēja, kā sasniegt Mīlestības pludmali, ir bēguma laikā izpeldēt caur klinšu arkai jeb tunelim. Viss notiek gludi un izpeldam salas iekšējā lagūnā, kur skaisto smilšu pleķīti no visām pusēm ieskauj klintis. Vienīgais, kas savieno šo apbrīnojamo pludmali ar ārpasauli, ir klints tunelis, kas paisuma laikā atrodas zem ūdens, kļūstot nepieejams. Esam nonākuši vienā no planētas neparastākajām pludmalēm, kur līgava arī uzzina par negaidītajām kāzām, mulstot un smaidot, tiekot pie vīra un medusmēneša.

Tagad arī varu atklāt visas kārtis, jo savienojot pasaules pētīšanu ar medusmēnesi, mūsu ceļi pēc Meksikas aizvīsies līdz Puertoriko, pa ceļam ieskatīsimies arī Floridā un visbeidzot dosimies kruīzā pa Karību jūras salām. Zīmīgi, ka pirms gada, 14. decembrī, kļuvu par pirmo latvieti, kurš uzspēries Coconuco grēdas augstākajā punktā - Purace vulkānā Kolumbijā, un arī 2013. gada 14. decembrī kļuvu par pirmo bāleliņu, kurš salaulājies šajā unikālajā pludmalē, kuras bildes ik pa laikam klejo pa internetu. Vēl vairāk, ļoti iespējams, ka ņemot vērā grūto un slapjo nokļūšanas procesu, kā arī ilgos fotogrāfa, videogrāfa un laulību savedēja meklējumus, kas būtu gatavi peldēt ar visu dārgo tehniku, iespējams, ka kļuvām par pirmo pāri, kas salaulājušies Klusā okeāna Mīlestības pludmalē. Kurš gan vēl būtu tik traks?

Nākošajā dienā devos izzināt, ko tad vēl Puerto Vallartā var sadarīt. Jāatzīst, ka ļoti daudz. Tik daudz, ka visam laika pat nepietiek. Pēc trauksmainās Kankūnas, Puerto Vallarta ir kā miera oāze ar daudz mazāk tūristiem un daudz relaksētāku gaisotni. Šai vietai piemīt viss, ko vien var vēlēties. Labiekārtota promenāde, piemīlīga vecpilsēta ar šaurām, bruģētām ieliņām, palmu pludmales kā gleznas ar simpātiskiem akmeņiem un vēl ar džungļiem klātiem kalniem fonā, kā arī okeāns ar krāsainām zivīm, delfīniem un vaļiem. Speciālās vaļu un delfīnu tūrēs šoreiz nedevos, jo tie jau ceļā uz Marietas salu nonāca redzes lokā. Iepazinu super gleznaino Puerto Vallartas dienvidu piekrasti. Te atrodas skaistākās klintis un pludmales, idilliskākais zvejnieku ciematiņš Boca de Tomatlan un fantastiskās Los Arcos salas, kur smaragdzaļā lagūnā, kas mudž no krāsainām zivtiņām, paceļas draudīgas klintis, kuras Klusais okeāns sacaurumojis kā sieru, izveidojot krāšņas jūras arkas. Reti kura piekraste pasaulē var mēroties krāšņumā ar šo Klusā okeāna pērli, par kuru pasaule pirmo reizi uzzināja pēc romantiskās filmas "Iguānas nakts" uzņemšanas. Ja amerikāņiem Puerto Vallarta asociējas ar romantiku kā Elizabetes Teilores un Ričarda Bērtona mīlas stāsts filmā, tad varbūt arī latviešiem šī vieta turpmāk asociēsies ar romanci un Kreicbergu pāra kāzām."

Vairāk par Jāņa Kreicberga piedzīvojumiem Meksikā lasiet www.draugiem.lv/impro un www.facebook.com/improcelo

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inese 01/02/2014 17:04 Mīļi sveicieni manam bijušajam studentiņam, tad kolēģim Jānim skaistajā dzīves brīdī!

2 skai 01/02/2014 14:53 rūgts! :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85521102sec.