Ceram, ka drīzumā Krimu ''okupēs'' tūristi (video)

Krimas pussala (www.tourism.crimea.ua) pēdējos gados kļuva par iecienītu atpūtas vietu gan ukraiņu, gan ārvalstu viesiem. Te ir sastopamas lepnas villas, plašas pludmales, vēsturiskas vietas un burvīgs klimats. Krimas vārds ir cēlies no mongoļu tatāru vārda ''kerim'' jeb cietoksnis vai no Krimas tatāru vārda ''krm'' jeb klints.

Krimas iedzīvotāji runā galvenokārt krievu valodā un tikai 10% iedzīvotāju lieto ukraiņu valodu. Krimas pamatiedzīvotāji ir Krimas tatāri, kuri Staļina laikā tika nežēlīgi deportēti un šobrīd no kopējā iedzīvotāju skaita tie ir tikai 12%. Kopumā Krimā dzīvo vairāk nekā 80 dažādas nacionalitātes. Toreizējais PSRS vadītājs Ņikita Hruščovs 1954. gadā atņēma Krievijai un atdeva Ukrainai. Krima militāristu ģeopolitiskajā skatījumā ir svarīgs stratēģisks punkts, kur saduras Ukrainas un Krievijas intereses. Pussalas tūristiem ir liela interese par Melnās jūras kara floti, kuru te bieži var manīt gandrīz visās ostas pilsētās.

Krima kopš 19. gadsimta ir bijusi iecienīta vieta bagātiem cilvēkiem, bet PSRS laikos kļuva par masu tūrisma vietu. Krimas autonomā republika var lepoties ar daudziem svarīgiem tūrisma faktiem:
  1. Krimas pussala atrodas ģeogrāfiskā platuma 4 grādos, kas aptuveni atbilst Dienvidfrancijas klimatam Nicas apkaimē.
  2. Krievijas caru laikā tika uzbūvētas greznas sanatorijas, kuras arī šodien pilda šo funkciju vēsturiskās celtnēs.
  3. Katra gada augustā notiek milzīgs elektro mūzikas festivāls Kazantip vairāku nedēļu garumā.
  4. Krievijas miljardieris Romans Abramovičs plāno 2017. gadā Krimā atvērt vienu no lielākajiem atpūtas kompleksiem Eiropā.
  5. Atpūta Krimā nav lēts prieks, jo Eiropas līmeņa viesnīcu cenas par vienu numuru diviem cilvēkiem maksā vidēji 120 eiro par nakti.
  6. Daudzi krievu rakstnieki un dzejnieki ir radījuši savus darbus tieši Krimā – Antons Čehovs, Maksims Gorkijs, Aleksandrs Pušķins, Vladimirs Majakovskis u.c. Daudziem literātiem ir ierīkoti muzeji vai piemiņas vietas.
  7. Pasaules poplārais žurnāls ''National Geographic Traveler'' ir noteicis Krimu 2013. gadā kā ieteicamu apskates vietu starp 20 citām izcilām pasaules vietām.
  8. Kultūrvēstures tūristiem Livādijā ir jāapskata uzceltā Krievijas caru vasaras rezidence, kurā Čerčels, Rūzvelts un Staļins Jaltas konferencē sadalīja Eiropu.
  9. Starp Jaltu un Simferapoli kursē trolejbuss pasaulē visgarākajā maršrutā – 86,5 kilometri.
  10. Netālu no Simferapoles atrodas Sarkanā un Marmora ala (2 km), kas tika atklāta tikai 1987. gadā un kļuva par iecienītu vietu alu tūristiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


RIUS Lviv Hotel by Rixwell
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51948905sec.