Īstenojot miljonāra pēdējo vēlmi, Lielbritānijas pilsētiņu izdaiļo ar ziediem

Devonas apgabala piekrastes pilsētiņa Sidmauta nu kļuvusi ievērojami košāka, pateicoties kādam vietējam miljonāram, kurš neilgi pirms savas nāves novēlējis vairākus miljonus eiro pilsētas izdaiļošanai ar ziediem.

Kīts Ovens, kurš mūžībā aizgāja 69 gadu vecumā, visu savu mūžu bija pavadījis, apceļojot pasauli, tomēr allaž atgriezies dzimtajā Devonas apgabalā. Kad viņš saslima ar vēzi, ārsti vīrietim deva vien astoņas nedēļas, tādēļ viņš nolēma iecienītākajai brīvdienu pilsētiņai novēlēt visu savu bagātību 2,3 miljonu Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 2,75 miljonu eiro) vērtībā, lai tā nekad nezaudētu savu skaistumu.

Visa summa nonāca vietējās dabas un pieminekļu aizsardzības bezpeļņas organizācijas rīcībā ar nosacījumu, ka daļa naudas tiks iztērēta vienam miljonam puķu sīpolu iegādei, no kuriem nu izauguši pirmie ziedi.

Pilsētas iedzīvotāji pirmos 178 000 ziedu iestādīja aizvadītajā rudenī, un nu narcises, sniegpulkstenītes, hiacintes un krokusi izrotājuši Sidmautas parkus un promenādes.

Kīts, kurš dzimis netālu no Sidmautas, savulaik dienējis Lielbritānijas Karaliskajos gaisa spēkos, bet 1976. gadā pārcēlies uz Kanādu, kur strādājis par investīciju baņķieri, taču regulāri atgriezies dzimtajā pusē. Uzzinot, ka viņam dzīvot atlicis pavisam nedaudz, 2007. gadā Kīts nekavējoties uzsāka sarunas ar vietējām pašvaldības organizācijām, lai novēlētu savu bagātību ainavas labiekārtošanai Devonā. Kīts vēlējās, lai nauda tiktu noguldīta, bet turpmāk ik gadu Sidmautas, kā arī vietējo Sidfordas un Sidburijas ciematu apstādīšanai tiktu izmantoti procenti, kas lēsti ap 125 000 Lielbritānijas mārciņu (150 000 eiro) gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 25.05.2024 WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53045893sec.