Ēģipte stiprina sadarbību ar Latviju un Eiropu tūrisma un kultūras jomās

Ēģiptes Tūrisma ministrija mērķtiecīgi realizē sadarbības projektus ar Latviju un citām Eiropas valstīm tūrisma veicināšanas jomā. Tikšanās reizē ar Latvijas vēstnieci tika pārspriestas gan sadarbības iespējas kultūras jomā, gan Latvijas tūristiem aktuālie jautājumi, tajā skaitā par reālo drošības situāciju Ēģiptē.

Ēģiptes Tūrisma ministrs Hišams Zazu (HishamZaazou) tikās ar Latvijas vēstnieci Ēģiptē Ivetu Šulcu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus tūrisma jomā un veidus, kā piesaistīt latviešu ceļotājus. Tikšanās laikā tika diskutēts arī par drošības jautājumiem, kuru apspriešanā piedalījās ES vēstnieks Ēģiptē Džeims Morans (James Moran). Viena galvenajām diskusijas tēmām bija Eiropas un Ēģiptes partnerība tūrisma jomā, un kā viens no svarīgākajiem atbalsta pasākumiem tika apspriestas Eiropas drošības ekspertu vizītes, kurās tiktu izvērtētareālā publiskās drošība situācija Ēģipte un atspoguļota ceļojumu informācijā.

Tūrisma ministrijā ar Latvijas vēstnieci tika apspriesta arī iespēja rīkot Latvijas Nacionālās operas viesizrādi "Aīda", lai arī Kairā atzīmētu Latvijas galvaspilsētas Rīgas kļūšanu par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadam.

Viens no redzamākajiem un nozīmīgākajiem Ēģiptes un Eiropas Savienības sadarbībā jau tapušajiem projektiem tūrisma jomā ir tikko, maija sākumā Luksorā atklātā pilna izmēra Tutenhamona kapličas replika. Projekts tika realizēts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu tūrismu un pasaules vēstures mantojuma saglabāšanu. Precīzās kopijas izstrādi veica spāņu artefaktu un vēsturisko objektu renovācijas speciālisti, kuri pielietoja tehnoloģiski sarežģītas 3D skenēšanas metodes, lai varētu precīzi replicēt Tutenhamona kapliču.

Oriģinālā Tutenhamona kapliča tika atklāta 1922. gadā, tomēr lielās tūristu plūsmas rezultātā pēdējo desmit gadu laikā, kapliča sāka strauji nolietoties. 2011. gadā tika pieņemts lēmums ierobežot tūrisma plūsmu, lai saglabātu vēstures mantojumu. "Kapličas precīza kopija ir lielisks ilgtermiņa risinājums, kas ļauj mums dalīties ar Ēģiptes bagāto vēstures mantojumu, tajā pat laikā saglabājot šīs unikālās vērtības nākošajām paaudzēm," stāsta Dr. Muhameds Atta Elserbeinijs (Mohamed Atta Elsherbeiny), Ēģiptes Tūrisma padomes direktors Skandināvijas un Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59868193sec.