Ķīnā interesentiem durvis vērs «nāves simulators»

Divi Šanhajas uzņēmēji iecerējuši mudināt ļaudis vairāk aizdomāties par dzīvību un nāvi, piedāvājot interesentiem piedalīties savdabīgā spēlē, kas nodēvējama par "nāves simulatoru".

Projekta "Samadhi – 4D Experience of Death" pamatā ir visai īpatnēja spēle, kurā ar dramatisku specefektu starpniecību "spēlētājiem" būs ļauts "piedzīvot nāvi" – vismaz tā uzskata paši idejas autori. Interesentiem būs iespēja piedalīties dažādos pārbaudījumos, lai izvairītos no "nāves", un tie, kuriem tas neizdosies, tiks noguldīti uz konveijera lentes un nokļūs "krematorijā", kur ar karsta gaisa un gaismas specefektu palīdzību tiks "simulēta degšana".

"Kremētie" dalībnieki pēcāk nokļūs īpatnējā, mīkstā kapsulā, kas attēlos "atdzimšanu". Tiesa gan, visai ērmīgās atrakcijas radītāji norāda, ka "mirs visi" – arī spēles uzvarētāji.

"Nāves simulatora" idejas autori Huaņs Vei-pin un Dins Žui stāsta, ka izpētes nolūkos pabijuši īstā krematorijā. "Tur bija ļoti karsti. Nespēju paelpot, un man šķita, ka gals klāt," stāsta Huaņs.

"Nāves simulators" durvis apmeklētājiem Šanhajā vērs šī gada septembrī, un sagaidāmā dalības maksa vienai personai, domājams, būs ap 30 eiro.

Abi uzņēmēji stāsta, ka ar savdabīgo ideju nākuši klajā, jo savulaik paši bijuši "sevis meklējumos" un bieži uzdevuši jautājumus par to, kas īsti cilvēku sagaida pēc nāves.

"Ķīna padarīja mani bagātu, bet neiemācīja, ko ar šo bagātību iesākt. Biju pagalam apmaldījies," atzīst Dins. Savulaik viņš devies rast atbildes uz eksistenciāliem jautājumiem, apspriežoties ar dažādu reliģiju pārstāvjiem. "To es darīju aptuveni divus gadus, taču tad sapratu: tā vietā, lai pasīvi klausītos, arī es varu ko darīt lietas labā," viņš piebilst.

"Izrādās, ka daudzi ļaudis Ķīnā vēlas uzzināt ko vairāk par nāvi," atzīst Huaņs. "Mums pietrūkst izpratnes par to, tādēļ bieži rodas nomācošas, nepārvaramas bailes," piebilst viņa biznesa partneris.

Jāpiezīmē, ka ar savā ziņā līdzīgu ideju šī gada sākumā klajā nāca arī kāds cits Šanhajas uzņēmums, kas, kā vēsta Ķīnas laikraksti, interesentiem piedāvā pašiem organizēt savas bēres. Savukārt Dienvidkorejā, par dalību īpašā seminārā samaksājot aptuveni 20 eiro, gribētāji 10 minūtes var pagulēt slēgtā koka zārkā, ziņo "Los Angeles Times".

"Tas ir lielisks veids, kā atbrīvoties no ikdienas smagās nastas. Pēc tam cilvēks jūtas atspirdzis un ir gatavs sākt pilnīgi jaunu dzīvi," atzīst viens no "Coffin Academy" semināru organizatoriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim! | Skatīt vairāk
25 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52961898sec.