Londonas telefonu būdas nokrāso zaļas un aprīko saules baterijām

Tā kā slavenās Londonas telefonu būdas spilgti sarkanā krāsā vairs netiek izmantotas, tām ir atrasti jauni pielietojumi. Dažas pārtop par bibliotēkām, citās pārdod ārstnieciskās preces, bet jaunākais papildinājums šajā sarakstā ir mobilo ierīču uzlādes stacijas, kas darbojas (pārsteidzoši!) ar saules baterijām. Šo jauno būdu nosaukums ir "Solarbox" (burt. tulk. "Saules kaste").

Pirmā no sešām zaļajām uzlādes būdām šonedēļ tika ierīkota Tonttenham Court Road ielā, pašā Lielbritānijas galvaspilsētas centrā. Jaunās telefonu būdas varēs izmantot bez maksas. Katras būdas jumts ir nosegts ar saules bateriju paneli, kas apgādā uzlādes iekārtas ar enerģiju.

Solarbox izgudrotāji ir kādreizējie ģeogrāfijas nodaļas studenti – Harolds Krastons (Harold Craston) un Kirsijs Kenijs (Kirsty Kenny), kas tagad kļuvuši par uzņēmējiem. Viņi stāsta, ka vēl universitātes laikos dzīvoja netālu no telefona būdas. "Ikdienā tai nācās paiet garām vairākas reizes. Prātā radās doma – Londonā ir 8000 neizmantotu būdu, mēs noteikti varam atrast tām pielietojumu!"

Solarbox var uzlādēt līdz pat 100 mobiliem tālruņiem dienā. 10 minūšu laikā telefona baterija tiek uzlādēta par aptuveni 20%. Balstoties uz ražotāju aprēķiniem, kopš atklāšanas brīža Solarbox lieto ap sešiem cilvēkiem stundā.

Tomēr gaidot, kamēr uzlādējas telefons, būs jānoskatās pāris reklāmas – Solarbox izgudrotāji parūpējušies par to, lai ekrānam būtu izturīgs segums, kas pasargās to no vandāļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22676301sec.