Pāvesta vasaras rezidence tagad atvērta arī tūristiem

Ja agrāk pāvesti vasaras karstākos mēnešus pavadīja ārpus Romas, greznajā vasaras rezidencē Gandolfo pilī, tad pāvests Francisks izvēlējies pili atvēlēt tūristiem. To var ne tikai izstaigāt, bet turp tagad var ērti nokļūt arī vilcienā.

Ceļā gan būs jāpavada teju stunda, bet par garlaicību nebūs jāsūdzas. Tas vijas gar Vatikāna mūriem, Romas priekšpilsētu un slaveno Via Appia, līdz ved augšup kalnā uz pāvesta rezidenci, gādājot par elpu aizraujošu skatu uz vietu, pieeja kurai vēl nesen parastiem mirstīgajiem bija liegta. Tiesa, pils dārzs arī pirms gada uz laiku bija apmeklētājiem pieejams, bet nu te var nokļūt vilcienā no Pētera laukuma Romā - Vatikāns atvēlējis savu Romas dzelzceļa staciju  interesentiem, kam nu katru sestdienas rītu dota iespēja doties aizraujošā ceļojumā.

Itāļi lepojas ar Francisku. «Pāvests, kas atteicies no savas rezidences, lai to darītu pieejamu tūristiem. Ja tā nav laikmeta zīme! « saka Antonio Paoluči, Vatikāna muzeja direktors.

Tūristiem šāds prieks maksā 40 eiro, toties aplūkojams ir gan iekšpagalms, gan atsevišķas pils telpas, gan skatu laukums. Dodoties apskatē ar audiogidu, tas prasīs stundu laika.

Pagalmā aplūkojams pāvesta Jāņa Pāvila II limuzīns, pirmajā stāvā – pāvestu portretu galerija, bet no terases paveras neaizmirstams skats uz Albano ezeru.

Ar nodomu vai nevilšus, bet pāvests ar pils atvēršanu ir palīdzējis arī vietējiem bodniekiem, jo pēc tūristu pieplūduma vasaras mēnešos, kad te mitinājās Jānis Pāvils II, Benedikta XVI laikā tūristu straume apsīka, bet Francisks te pavadījis tikai pāris naktis, lai saprastu, ka viņam šāda greznība nav vajadzīga – neesot laika brīvdienām. Tā kā vilciens atpakaļ dodas tikai pievakarē, pussešos, ir skaidrs, ka tūristiem ir gana laika iegriezties ne tikai suvenīru veikaliņos, bet arī ieturēt maltīti kādā no krodziņiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 27.05.2024 Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02984595sec.