Nepieskarieties cilvēku galvām Taizemē jeb kā izvairīties no dažādiem pārpratumiem ceļojumu laikā

Tūristi, kas nav veikuši pētījumus par valsti, kurā atrodas, pavisam vienkārši var nonākt nepatikšanās pat par tik vienkāršu lietu kā nepareizu rokas žestu vai dzēriena pasūtījumu.

Pieredzējuši ceļotāji dalās ar piedzīvotajiem atklājumiem, brīdinot no izvairīšanās un kļūdām citās valstīs.

V-zīme, kuru veido rādītājpirksts un vidējais pirksts, var nozīmēt mieru, uzvaru vai apzīmēt skaitli divi. Savukārt Lielbritānijā, Īrijā, Austrālijā un Jaunzēlandē tā var kļūt par aizvainojošu zīmi. Veids, kad šis simbols tiek parādīts ar plaukstu pret otru cilvēku, ir pieņemams, savukārt pretējā variantā, kad plaukstas daļa vērsta pret pašu rādītāju, pielīdzināma vispārzināmam vidējā pirksta simbolam.

Lielbritānijā nav ieteicams aizskart un sanaidot Karalienes apsargus. Lai gan šķiet, ka ikviens tūrists šajā valstī, nokļūstot Bekingemas pils tuvumā, vēlējies nofotografēties ar karavīriem, tie nebūt nav butaforija.

Taizeme ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem šobrīd. Ieceļotājiem jābūt uzmanīgiem, lai nekļūtu pārlieku draudzīgi ar vietējiem iedzīvotājiem. Valstī nedrīkst aiztikt iedzīvotāju galvas daļu, jo tas tiek uztverts par augstāko punktu ķermenī, tādēļ pieprasa vislielāko cieņu. Ja Taizemē nokrīt nauda un tai uzkāpj virsū, var nonākt cietumā. Ikviens, kurš uzmin ķēniņam, kas attēlots uz monētas, izrāda necieņu un naidu pret valsts vērtībām.

Savukārt Brazīlijā nav ieteicams lietot "OK" zīmi. Skaidrojums šim ir gaužām nepiedienīgs, tādēļ rādot šādu simbolu var iekulties patiešām neērtās situācijās.

Ziemeļamerikā ir populārs alkoholiskais kokteilis "Īru auto bumba", kurā sajaukts īru krēms un viskijs. Bet, saistībā ar nemieriem starp Ziemeļīriju un Īriju, pasūtīt šādu kokteili valstī ir aizskaroši. Tas pats attiecas arī uz tumšā un gaišā alus sajaukumu.

Tuvajos Austrumos ir nepiedienīgi atklāt pēdas, piemēram, kad kājas krustojas. Pēda tiek atzīta par zemāko ķermeņa daļu, tādēļ nav labi to rādīt citiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20290518sec.