Uzzini par pasaulē labākajiem ēdienu festivāliem

Mūsdienās teju ikvienā valstī vismaz reizi gadā kādā pilsētā ir svētki par godu kādam ēdienam. Kā arī, ņemot vērā pieprasījumu un šādu svētku kuplo apmeklētāju skaitu, jau ierastiem ēdienu festivāliem katru gadu klāt nāk jauni pasākumi. Jau tagad pasaulē ir vairāki grandiozi ēdienu festivāli, ko noteikti vērts apmeklēt.

Sīpolu tirgus (Berne, Šveice)

Sīpolu tirgus ir lielākais folka festivāls šīs pilsētas kalendārā. Katru gadu tirgū ir vairāk kā 50 tonnu sīpolu, sīpolu virteņu un sīpolu gredzenu. Taču ir iespējams nopirkt arī dažādas tekstilpreces, rotaslietas, keramiku un bērnu rotaļlietas. Spilgts festivāla notikums ir konfeti kari, kas sākas precīzi četros pēcpusdienā.

Oficiāli tirgus sākas sešos no rīta, taču jau ap pieciem pilsētas centrs sāk smaržot pēc sīpoliem, jo notiek sīpolu zupas un sīpolu pīrāgu gatavošana.

Savvaļas ēdienu festivāls (Hokitika, Jaunzēlande)

Marta vidū Hokitikas pilsētā Jaunzēlandes dienvidu salā notiek ikgadējs Savvaļas ēdienu festivāls, kas pulcē apmeklētājus ar lielāku piedzīvojumu garu un izturīgāku vēderu, jo šajā festivālā tiek pasniegti ēdieni, kurus liela daļa cilvēku neiekļautu savā ikdienas ēdienkartē.

Festivālā var nobaudīt tādus ēdienus kā kaiju olas, oposumu kotletes, sliekas un vaboļu kāpurus. Taču mazāku piedzīvojumu meklētājiem nevajag satraukties. Festivāls piedāvā arī varžu kājiņas un gliemežus ķiploku mērcē.

Šokolādes festivāls (Kito, Ekvadora)

Pasaulē ir daudz un dažādi šokolādes festivāli, taču šis varētu būt viens no grandiozākajiem. Visvairāk augstas kvalitātes šokolādi saražo tieši Ekvadora, tāpēc šī ir labākā vieta, kur iepazīties ar šokolādes pagatavošanas padomiem un nobaudīt to klātienē.

Dedzīgi vietējie iedzīvotāji uz festivālu ierodas jau desmitos no rīta, tāpēc ap to laiku var izveidoties diezgan gara rinda. Vērts ierasties aptuveni stundu vēlāk, kad cilvēku būs mazāk, taču festivāla apmeklēšanu nevajag atlikt līdz pēdējam brīdim, jo tad pastāv iespēja, ka visa bezmaksas šokolāde jau būs pazudusi.

Aptuveni 15000 ierodas uz festivālu jūnija vidū, taču lielākais cilvēku skaits ir tieši festivāla pēdējā dienā, kad tiek paziņoti uzvarētāji dažādās nominācijās, arī šokolādes skulptūru veidošanā.

Bekona festivāls (Sakramento, Kalifornija, ASV)

Šajā festivālā pavāri gaļu pagatavo visiem redzot no ekoloģiski barotiem dzīvniekiem, un viņu pagatavotos ēdienus papildina vietējo raudzētais alus.

Bekona festivālā ir iespējams nobaudīt bekona saldējumu, bekona salātus, nūdeles ar bekonu un pildītus bekona rullīšus, tāpēc nav brīnums, ka janvārī organizētais festivāls tiek apmeklēts kuplā skaitā.

Nacionālais ķiršu festivāls (Travērssitija, Mičigana, ASV)

Mūsdienās Travērssitijas ķiršu dārzos tiek audzētas trīs ceturtdaļas no visiem ASV ķiršiem, tāpēc pilsēta jau kopš tās pirmssākumiem ir asociēta tieši ar ķiršiem. Katru gadu jūlijā ir trīs nedēļu gars ķiršu festivāls, kurā ir tādas aktivitātes kā kauliņu spļaušana, ķiršu pīrāgu un kūku cepšana, kā arī Ķiršu karalienes kronēšana.

Picu festivāls (Neapole, Itālija)

Katru septembri Neapole uz nedēļu kļūst par mājvietu vairāk nekā 500 000 ēdienu mīļotājiem, kas šīs nedēļas laikā notiesā 100 000 dažādu veidu picas. Labākās Neapoles picērijas piedāvā 50 vēsturiskas picu receptes un apmeklētājiem ir iespēja vērot pasaules čempionātu picu pagatavošanā, apmeklēt citas festivāla aktivitātes vai vienkārši nobaudīt Vezuva picu Vezuva vulkāna pakājē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.94414186sec.