Kā izvēlēties īsto safari?

Iedomājoties par safari, prātā nāk brīvība, vējš matos un neatkārtojami skati. Tomēr, lai nokļūtu sev tīkamā vietā ir jāveic neliela izpēte. Iespējams visvairāk dažādu safari ir atrodami tieši Āfrikā, kuras daba ir ļoti daudzveidīga, tāpat kā safari veidi.

Vēlme redzēt konkrētus dzīvniekus

Ja ir vēlme dabā sastapties ar kādiem konkrētiem dzīvniekiem, jāuzzina, kuros reģionos tie mīt, lai, dodoties uz safari, nebūtu vilšanās. Piemēram, ja ir vēlme redzēt gorillas, dodies uz Ugandu, kur Nacionālajā parkā tos var sastapt īpaši daudz. Bet, lai redzētu lauvas, jādodas uz Botsvānu, kur var novērot kā lauvas dodas medības pa dienu, tā ir neparasta parādība, jo parasti lauvas medībās dodas tikai pa nakti.

Īstā sezona

Pareizā laika izvēle iet cieši roku rokā ar vēlmēm ieraudzīt kādu konkrētu dzīvnieku. Piemēram, putnu mīļiem uz safari vajadzētu doties mitrajā sezonā ( Decembris – Marts ), kad putni veido savas ligzdas. Tomēr ja nekas nespēj tā iepriecināt kā mazie dzīvnieku mazuļi, tad vislabākais laiks būs Decembris – Februāris.

Ceļojuma veids

Kad izvēlēta īstā vieta un sezona, laiks noskaidrot kādā veidā doties apskatīt safari. Viena no iespējām ir pašam organizēt braucienu un doties apskatīt kādu Nacionālo parku. Šādā gadījumā gan ir jāievēro strikti noteikumi. Ja nu tomēr šāda veida safari ir pārāk sarežģīts, tad ir iespējams pievienoties kādai organizētai tūrei. Šis veids ir ne tikai pieejamāks, bet dod arī virkni priekšrocību, piemēram, gida pakalpojumus, kurš izvedīs pa labākajām vietām un papildus mācēs pastāstīt kādus interesantus faktus. Tipiski safari ir iespēja doties ar džipiem, bet pastāv iespējas tajā doties gan ar zirgiem, gan pastaigājoties. Botsvānā tiek piedāvāts arī īpašs safari, kurā iespējams doties ar laivu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4702301sec.