Iespējams, pavisam drīz debesīs atgriezīsies dirižabļi (video)

Agrāk lieli, peldoši dirižabļi bija populāri un ievērības cienīgi, taču pirms aptuveni 80 gadiem šo popularitāti sagrāva traģisks nelaimes gadījums. Tomēr, iespējams, ka tagad, pēc vairākām desmitgadēm, cepelīni jeb dirižabļi varētu atgūt savu agrāko slavu un atkal parādīties pie mūsu debesīm.

Vairāki ASV uzņēmēji, kas savu nodarbošanos saista ar aviāciju, dirižabļos saskata jaunas iespējas kravu pārvadāšanai, mērojot lielus attālumus, vai arī padarīt to par ekskluzīvu ceļošanas veidu. Medijs CNBC ziņo, ka dirižabļi jau 2018. gadā varētu kļūt par daļu no komerciāliem pārvadājumu nozares.

Uzņēmuma "Hybrid Air Vehicles", kas ir viena no vairākām kompānijām ar vēlmi attīstīt dirižabļu izmantošanu, vadītājs Kriss Daniels skaidro, ka cepelīns ar savu lielo izturību var būt ļoti efektīvs veids smagu kravu pārvadāšanai. Kā arī Daniels uzskata, ka kaut gan pasažieru niša, kura izmantotu šādu pakalpojumu komerciāliem lidojumiem, tik un tā paliktu maza, cepelīniem var atrast arī citus pielietojumus. To var izmantot glābšanas un meklēšanas misijās, teritoriju uzraudzībai, kā arī luksus ceļošanai.

Daniels savu ideju pamato, salīdzinot mobilos telefonus ar stacionāriem telefoniem. Tāpat kā, nomainot stacionāros telefonus pret mobilajiem, zuda nepieciešamība veidot jaunas telefonu līnijas, izmantojot cepelīnus, nebūtu vajadzīgs būvēt lielu skaitu ar jauniem ceļiem un dzelzceļa līnijām.

Starp abiem pasaules kariem, dirižabļi kļuva par populāru transporta līdzekli, taču pēc Hindenburgas katastrofas ASV, Leikhērstā netālu no Ņujorkas 1937. gadā, kad, sadegot dirižablim, bojā gāja 36 cilvēki, zuda iegūtā popularitāte un dirižabļu ēra beidzās.

Kaut gan šāda veida gaisa kuģi ceļo daudz lēnāk, kā komerciālās lidmašīnas, tiem nav bieži jāuzpildās, un tie ir ļoti izturīgi. Kā arī modernais, uzlabotais dirižablis būtu daudz drošāks kā tā iepriekšējie modeļi. Tā vietā, lai dirižabļus uzpildītu ar ūdeņradi, tagad tiktu izmantos hēlijs, un jaunākās tehnikas ļauj izmantot gan izturīgākus materiālus, gan labākus enerģijas risinājumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77839518sec.