Aizraujošas aktīvās atpūtas iespējas Lietuvā

Novērtēsim mūsu šī gada mēreni siltās vasaras priekšrocības, lai, neuztraucoties par pārkaršanu svelmainajā saulē, izbaudītu aktīvo atpūtu brīvā dabā. Lietuvas Kūrortu asociācija ir apkopojusi interesantas aktīvās atpūtas iespējas Lietuvā ikvienam noskaņojumam un fiziskajai sagatavotībai.

Burāt pa sauszemi Neringā

Neringas kūrortpilsēta atrodas UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautajā Kuršu kāpas Nacionālajā parkā, kas ikvienu pārsteidz ar elpu aizraujošām ainavām un iepriecina ar dažādām aktīvās atpūtas iespējām.

Aktīvās atpūtas cienītājiem Neringā noteikti ir jāizmēģina ar Blokart burāt pa Baltijas jūras piekrasti. Šī aktivitāte ir īpaši aizraujoša, ja nav vēlēšanās vai iespējas doties burāt atklātos ūdeņos. Tikai 5 minūšu instruktora apmācība ļaus jau pašam individuāli pilnībā izbaudīt piekrastes jūras vēju, kas iepūš Blokart burā. Ar Blokart ir iespēja izbraukt arī Nidas lidlauka teritorijā. Tā ir vindsērfingam līdzīga bura, kas aprīkota aprīkota ar sēdekli un trīs riteņiem. Ikviens, kas izmēģina braucienu ar Blokart, vēlas to atkārtot vēl un vēl.

Zilā karoga pludmales Neringā

Neringas kūrortpilsēta ir īpaši iecienīta atpūtas vieta Baltijas jūras pludmalē. Te ir iespēja gan mierīgam atelpas brīdim, gan arī fiziski aktīvai atpūtai speciāli ierīkotajos sporta laukumos. Pludmales ir labiekārtotas un nodrošina visu nepieciešamo infrastruktūru: soliņi, pārģērbšanās kabīnes, sporta laukumi, sporta trenažieri. Pludmalē par drošību rūpējas profesionāla glābēju komanda. Neringas populārākās Nidas un Juodkrantes pludmales katru gadu saņem “Zilā karoga” sertifikātu, kas apliecina to atbilstību augstākajiem vides kvalitātes un pakalpojumu pieejamības standartiem.

Neringas gleznainais velo maršruts

Neringā atpūtu pie jūras var apvienot arī ar izbraucienu ar divriteni. Veloceliņš, savienojot visas Neringas kūrortpilsētas apdzīvotās vietas, vijas caur gleznainās Kuršu kāpas pie jūras mežiem. Veloceliņš ir bez lieliem kāpumiem, ar iekārtotām atpūtas vietām, līdz ar to tas ir piemērots arī velobraucējiem ar nelielu pieredzi. 52 kilometru veloceliņš ir piekrastes veloceliņa dienvidu daļa, kas ir iekļauts Eiropas veloceliņu tīkla EuroVelo maršrutā EV-10-“Hansa Ring” un ir daļa no Eiropas veloceliņu maršruta R1. Veloceliņa maršrutā ir iespēja apskatīt tādas gleznainas vietas kā, piemēram, Avikalņa kalnu, Pilkajas kāpas Nagļu dabas rezervātā, Preilas kāpas, Vecekrugas kāpas, Bulviķa ragu.

Ūdenssporta iespējas Birštonas kūrortā

Birštonas kūrorts ar izcilu izklaides piedāvājumu piesaista aktīvās atpūtas cienītājus. Vasaras sezonā Brištonas kūrortā iecienīti ir laivu braucieni gan pa līkumoto Nemunu, gan Verknes upi. Laivu brauciena ilgums ir aptuveni 1 stunda atkarībā no izvēlētā maršruta. Dažādas sarežģītības un garuma maršruti ir sagatavoti arī izbraucieniem ar kajakiem. Savukārt Birštonas veikparkā ekstrēmāku ūdenssporta veidu cienītājiem ir pieejamas veikborda trases, lai pilnībā izbaudītu ūdens un ātruma sinerģiju.

Kāpšanas tornis Birštonā

Profesionāls kāpšanas tornis “Smagu lipti”, kas atrodas Birštonā, aicina ikvienu pārbaudīt savus spēkus vai pārvarēt bailes no augstuma. Kāpšanas tornis ir 12 metrus augsts, un tam ir 7 sienas un 26 dažādas trases, lai ikviens var izvēlēties savai fiziskajai sagatavotībai piemērotāko.

Izjādes ar zirgu Birštonā

Iecienīta zirgu ferma atrodas tieši blakus Birštonas kūrortam, Nemunas cilpu reģionālajā parkā. Tas ir neaizmirstams piedzīvojums izbaudīt ainavisko parka dabu zirga mugurā. Piedāvājums izjādēm ir plašs un piemērots ikvienam sagatavotības līmenim. Zirgi ar prieku būs ceļabiedri gan dabas pārgājienā, pirmo reizi sēžoties seglos, gan pieredzējušiem jātniekiem izjādēs, gan arī regulāriem treniņiem.

Nakts izbraucieni LED izgaismotā caurspīdīgā kajakā Traķos

Romantiskākais no vasaras piedzīvojumiem ir pilnībā izbaudīt vasaras zvaigžņotās nakts burvību no pilnībā caurspīdīga LED izgaismota kajaka. Arī, ja ir vēlēšanās bez niršanas ielūkoties ezera dzīlēs, tad šis noteikti ir īstais piedāvājums – ieskatīties zem dzidrajiem Galvės ezera ūdeņiem no pilnībā caurspīdīga kajaka. Unikāla iespēja iepazīt zemūdens dzīles – vērot zivis, akmeņus, klintis un ieskatīties zemūdens skulptūru parkā netālu no kempinga “Slėnis”. Arī ezera apkārtne piedāvā ainaviskus skatus: apbrīnojamā Traķu pils varenība, Užutrakšu muižas maģija apvienojumā ar pasakainiem saulrieta skatiem. Darba dienās 1 stundas brauciens izmaksās 15 EUR, nedēļas nogalēs, sākot ar piektdienu, cena ir 20 EUR/st. Savukārt nakts izbrauciens ir 30 EUR/st.

Alpaku ferma Traķos

Apskatīties mierīgās un pozitīvās alpakas piedāvā ferma Traķu reģiona Seimeņu ciematā. Alpakas ikvienu apburs ar savām lielajām acīm un smaidīgo seju. Viņas vienmēr ir priecīgas sagaidīt ciemiņus, kas atnes arī kādu cienastu.

Joga uz SUP dēļa Ignalinā

Ignalinas reģiona tūrisma piedāvājumā ir aktīvā atpūta ar SUP dēļiem: joga uz SUP dēļiem, vērot saullēktus un saulrietus, spēlēt airu futbolu, piedalīties nakts safari, dažādu maršrutu airu tūres. Var arī izmēģināt kopīgu ģimenes vai draugu izbraucienu uz viena SUP dēļa, iznomājot Megaladon, kas ir piemērots 4-5 cilvēkiem. Šī ir lieliska un noteikti arī jautra ūdens aktivitāte, ļaujot visiem kopā piedzīvot neaizmirstamu izbraucienu.

Upes pārgājieni Ignalinā

Šī ir jauna aktīvās atpūtas iespēja, ejot pa upes gultnes ūdeni. Tā ir ekspedīcija cilvēkiem, kas arvien meklē jaunus un nebijušus piedzīvojumus, kas vēlas izaicināt sevi, iepazīt sevi dažādos pārbaudījumos. Pārgājiens nav ekstrēms, tāpēc būs lieliski piemērots aktīvām ģimenēm, kolektīviem un draugu kompānijām.

Kaitsērfings Palangā

Pūķi, skrituļdēļi, velosipēdi un, galvenais, – daudz vēja, dabas, aktīvas atpūtas un pilnīgi nekāda stresa. Palangas pludmalē ikvienam ir iespēja piedzīvot vēja un ūdens sinerģiju, izmēģinot savus spēkus kaitsērfingā. Piekrastes vēju pieradināt gan iesācējiem, gan pieredzējušiem kaitotājiem palīdzēs instruktori ar starptautisku IKO kvalifikāciju. Visu kaitsērfingam nepieciešamo inventāru var iznomāt vai papildināt esošajā sporta inventāra veikalā, kurā var atrast inventāru, apģērbu un aksesuārus. Kaitsērfinga aktivitātes var izvēlēties gan uz pusi dienas, gan nedēļas nogalei vai arī visai nedēļai. Tikai pamēģinot var uzzināt, cik kaitsērfings ir aizraujošs.  

Apgūsti veikbordu 2 stundu laikā Palangā

Apmācību laikā iepazīsiet veikborda darbības principus, apgūsiet teorētisko daļu, skatoties video materiālu, un veiksiet savus pirmos testus zālienā. Tad sekos 1,5 stundas ilga prakse ūdenī, ļaujot ikvienam iesācējam sasniegt optimālo ātrumu. Pieredze rāda, ka absolūtais vairākums iesācēju jau pēc pirmā treniņa ar veikbordu var izbraukt pirmos apļus, bet otrajā treniņā jau sāk iedziļināties pamata trikos. “313 Cable park” veikborda parks Palangā ir jaunākais un modernākais veikborda parks Eiropā. Parka teritorijā ir kafejnīca ar plašu terasi, no kuras paveras perfekts skats uz ezeru, un sportistu izpildītie triki nevienu neatstās vienaldzīgu.

Smaiļošana Šventojas upē

Lieliska ideja aktīvai atpūtai ir smaiļošana Šventojas upē. Visu vecumu cilvēki var doties izbraucienā ar smailītēm, bet bērni līdz 16 gadu vecumam var smaiļot tikai kopā ar pieaugušo. Izbraucieni ir iespējami kompānijai līdz pat 30 personām. Smaiļošanai ir izveidoti vairāki ainaviski maršruti, kas ļaus vērot un iepazīt Šventojas upes floru un faunu.

Āra teniss un golfs Druskininkos

Aktīva atpūta ar nelielu sacensību vai azartu palīdz atpūsties vēl labāk un efektīvāk. Tam lielisks pierādījums ir, piemēram, golfs vai āra teniss. Tenisa cienītāji noteikti novērtēs Druskininku modernos āra kortus, kas ļaus pilnībā izbaudīt tenisa spēli. Druskininkos ir arī starptautiskiem standartiem atbilstošs golfa laukums “Scottish Links”. Spēles distance ir vairāk nekā 10 km – šis, iespējams, ir viens no grūtākajiem golfa laukumiem ne tikai Lietuvā, bet arī visā Baltijas reģionā. Tātad, ja kādreiz esat domājuši izmēģināt kādu no šiem aristokrātiskajiem sporta veidiem, Druskininkos tam ir patiešām labvēlīgi apstākļi.

Lidojums pāri Nemunas upei Druskininkos

Piedzīvojumu parks “UNO Park”, kas atrodas pašā Druskininku centrā, piedāvā izmēģināt visai neparastu pieredzi – šeit, karājoties virvē, var šķērsot lielāko Lietuvas upi – Nemunu ar ātrumu 55 km/h. Parkā ir izveidotas dažādas sarežģītības virvju un tīklu takas, lai ikviens var izdzīvot aizraujošu dienu. Daudzas parka trases ir iekārtotas tā, ka pavērsies lieliski skati uz Nemunas upi. Un vairāk par tā saukto ziloņu lidojumu –brīvais kritiens no 21 m augstuma – vislabāk ir uzzināt parkā – galu galā labāk vienu reizi pamēģināt, nekā daudzas reizes dzirdēt.

No sniega līdz tropiem Druskininkos

Druskininki var piedāvāt daudzpusīgu izklaidi visai ģimenei jebkurā gadalaikā. Arī mūsu mēreni siltajā vasarā šeit var justies kā dienvidu kūrortā – ūdens temperatūra Druskininku ūdens parkā vienmēr sasniedz 30-31 grādu, bet ūdens baseinos ir ap 26-27 grādiem. Savukārt izbraukt ar slēpēm pašā vasaras plaukumā arī var – atliek vien atvērt “Snow Arena” durvis, kur vidējā gaisa temperatūra svārstās no 2 līdz 4 grādiem zem nulles, un progresīvo tehnoloģiju slēpojuma trase ļauj nodrošināt svaigu sniegu bez jebkādām ķīmiskām piedevām.

Velosipēdu maršruti Nemunas krastos Kauņas rajonā

Kauņas rajona kūrorta zonas pilsētas – Kačergine, Zapyškis un Kulautuva – savieno veloceliņi, kas vijas abos Nemunas upes krastos. Apmēram 30 km garš maršruts priecē ar dabas ainavām, pilsētu bagāto vēsturi un interesantiem apskates objektiem.

Veloceliņš Nemunas kreisajā krastā stiepjas no Kauņas centra cauri Kačerginei līdz Zapyškiem. Pa ceļam var uzkāpt leģendārajā Pypļu pilskalnā, apskatīt iespaidīgu veloskulptūru un pastaigāties pa Kačergines ainavu taku. Kačergines pilsētiņā redzēsiet starpkaru perioda villas, kas saglabājušas savu autentisko izskatu, kā arī  unikālo Sv. Annas kapliču. Zapyškis sagaida velobraucējus ar vienu no reģiona nozīmīgākajiem apskates objektiem – kultūras kuģi “Nemuno7”. Bijušais upes gultnes tīrītājs ir atdzimis kā daudzfunkcionāla kultūras telpa, kurā vēsturiskās tehnoloģijas savijas ar jauniem mākslas, jaunrades un kultūras veidiem. Starp abiem Nemūnas krastiem no Zapyšku mola kursē velobraucējiem piemērots prāmis, kas ļauj ērti pārvietoties un iepazīt abos krastos izveidotās atpūtas vietas un apskates objektus. Kulautuva, kas atrodas Nemunas otrā krastā, aicina izmēģināt dažādus ūdens sporta veidus karjerā izveidotajā ūdens parkā. Virs minerālūdens akas atrodas lieliska vieta, kur veldzēties un atpūsties zaļa priežu meža ielokā.

Pārgājienu un nūjošanas takas Kauņas reģionā

Lai aizbēgtu no pilsētas trokšņiem un baudītu dabas sniegto mieru, pārgājienu takas, kas vijas cauri Kačergines un Kulautuvas priežu mežiem, ir vilinošas visos gadalaikos. Šaltinės taka, kas stiepjas gar kalnaino Kačergines tīreli, priecēs ar ainaviskajiem Nemunas atsegumiem. Pa ceļam var aplūkot iespaidīga izmēra skudrulāču, lapsu un āpšu alas un izbaudīt daudzveidīgās putnu balsis. No zemes izplūstošo avotu čalu pavadīts maršruts ved uz leģendāro Pypļu pilskalnu, no kura paveras Nemunas un Nevēžas upju satece. Šis maršruts ir lieliska izvēle nūjošanas entuziastiem.

Pārgājiens uz seno baltu dievu piemiņas koka skulptūru parku Kulautuvā

Kulautuvas veselības takā var izmēģināt kādu no sešām dažāda garuma trasēm – no 2,6 km līdz 6 km. Visi maršruti ir apļveida – kur sāksi savu ceļojumu, tur arī noslēgsi. Takas vijas pa kalnainu reljefu un smilšainiem priežu mežiem. Populārākā trase ģimenēm ar bērniem ir 2,6 km garā zaļā trase. Pa ceļam būs pieejami atpūtas un bērnu rotaļu laukumi, un maršruts vainagosies ar dievu un dieviešu ieleju – seno baltu dievu piemiņas koka skulptūru parku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91879582sec.