Aktīva vai relaksējoša atpūta uz ūdens Lietuvā

Vēl siltajās augusta dienās ir jāizmanto iespēja atpūtai uz ūdens. Vairākas ūdens izklaides ļauj izbaudīt vēja priekšrocības un arī stiprināt veselību, veldzējoties ūdens spirdzinošajā svaigumā. Lietuvas Kūrortu asociācija ir sagatavojusi apkopojumu par atpūtas iespējām uz ūdens gan aktīvas un pat ekstrēmas atpūtas cienītājiem, gan arī mierīgākai, relaksējošai atpūtai.

Kuršu līča unikalitāte Neringā

Kuršu līcis, kas atrodas Neringas kūrortu piekrastē, rada ideālus apstākļus atpūtai uz ūdens. Kūrorta viesiem tiek piedāvāti dažādi atpūtas braucieni ar motorlaivām un jahtām. Tie, kas steidzas, var izvēlēties vienas stundas ekskursijas pa Kuršu līci, no ūdens apskatot iespaidīgās Parnidžo un Sklanditoja kāpas. Atpūšoties ilgāku laiku, ir iespēja doties ceļojumā uz otru līča krastu un Lietuvas lielākās upes – Nemunas – ieteku. Šeit vēstures cienītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja kuģot ar senu Kuršu buru laivu – kurenas. Savukārt aktīvākai atpūtai, Neringā īrei piedāvā ūdens velosipēdus, airu laivas vai kanoe laivas. Neringa ir iecienīta atpūtas vieta Baltijas jūras piekrastē. Šeit ir pieejamas labiekārtotas pludmales, kur noteikti ir jādodas peldēties, sērfot vai izmēģināt  kaitsērfingu. Baltijas jūras ūdens ir ar zemu sāls saturu un reti iesilst vairāk par 20 grādiem. Peldēšana jūrā kopumā labvēlīgi ietekmē organismu, bet jo īpaši jūras ūdenim ir pozitīva ietekme uz ādu – atjaunojot un padarot to tvirtāku. Savukārt viļņi jūrā darbojas kā dabiska masāžas procedūra. Speciālisti atzīst, ka divas nedēļas regulāri peldoties jūrā iegūstam enerģiju pusgadam.

Ūdens izklaides meka Druskininki

Druskininki ar savu plašo piedāvājumu ir pirmā izvēle izklaidēm ūdenī. “Druskininku akvaparks” baseini vien satur 2 500 000 litru ūdens, un kur nu vēl visu sanatoriju un viesnīcu baseini, ūdenskritumi, burbuļvannas? Karstuma cienītājiem kūrorts sagatavojis vairāk nekā 60 pirtis un saunas, kurās vienlaikus var uzņemt ap 2100 cilvēku. Druskininkos atradīsiet arī garāko ūdens slidkalniņu Lietuvā - 212 metrus garo “Bermudu” nobraucienu “Druskininku akvaparkā”. Šeit ikviens atradīs sev piemērotāko pirti, baseinu, ūdens slidkalniņu vai citu ūdens izklaidi.

Sportiskākas izklaides cienītājiem ir iespēja iepazīt un arī apgūt niršanu ar profesionālu aprīkojumu. Izvēlieties iepazīšanās niršanu ar profesionālu aprīkojumu lielajā baseinā un būsiet pārsteigti, cik viegli tas ir. Tas ir veids, kā atklāt zemūdens pasauli un iespējams arī pārvarēt savas bailes, stiprināt pašapziņu. Tā ir arī lieliska izklaide kopā ar draugiem vai ģimeni. Nodarbības laikā instruktors mācīs dažādus vingrinājumus, kas nepieciešami drošai niršanai, cena 15 EUR (30 min.).

Savukārt padziļinātāka 1,5 stundas nodarbība "Try Scuba" ar profesionālu ūdenslīdēju instruktoru izmaksās 50 eiro. Niršanas nodarbībā instruktors iepazīstinās ar profesionālo niršanas inventāru un tā praktisko pielietojumu. Pēc šīs nodarbības apgūtās iemaņas ļaus patstāvīgi ienirt, būt zem ūdens, veikt niršanas vingrinājumus un patstāvīgi noslēgt niršanu. Pēc niršanas nodarbības izsniedz starptautisku SSI Try Scuba (niršanas pirmie soļi) sertifikātu.

Ezeru zeme Ignalīna

Ignalīnas reģions ir pazīstams ar saviem ezeriem. Līdz ar to šeit noteikti netrūkst ūdens izklaides. Sākot ar visiem iemīļoto kajaku, ūdens plostiem, SUP dēļiem un beidzot ar upju pastaigām. Te ir lieliska iespēja izbēgt no ikdienas rutīnas un gremdēties ūdens piedzīvojumos.

Vai zināju, ka no Palušes ciemata pa ūdeni var aizbraukt līdz pat Kuršu līcim? To šajā vasarā jau ir izmēģinājuši aktīvās atpūtas cienītāji, kas Nidas ciematu Neringe kūrortā sasniedza pa ūdeni no Palušes ciemata Ignalīnas reģionā. Šī brauciena iniciatori no Palušes ciemata aicina ikvienu ūdens izklaides cienītāji doties laivu izbraucienos pa Aukštaitijas nacionālo parku.

Izbraucieni ar atpūtas laivām pa skaistākajiem Aukštaitijas nacionālā parka ezeriem ļaus vērot  dabas parka ainavas no ezera puses. Piemērotāko laivu maršrutu no Palūšes ciemata palīdzēs izvēlēties uzņēmumu “Baidariu uostas” un “Aukštaitija Laivai” zinošie darbinieki.

Esot Palūšes ciematā ir iespēja izmēģināt arī dažādas izklaides ar SUP dēļiem. Uzņēmums “Tiki tours” ir sagatavojis plašu aktivitāšu piedāvājumu atpūtai ar draugiem vai ģimenes lokā – tas ir airu futbols ar SUP dēļiem, joga uz SUP dēļiem, saulrieta SUP izbraucieni, kā arī dažādi izbraucieni ar SUP un kajaka laivām. Īpaši skaisti ir organizētie nakts izbraucieni ar led izgaismotām caurspīdīgām kajaka laivām.

Viens no vasaras ūdens izklaides jaunumiem ir upes pārgājieni. Pārgājieni pa Kančioginas upi būs piemēroti gan ģimenē, gan draugu kompānijām, kas ir gatavi sevi pārbaudīt nedaudz ārpus ierastā pārgājienu koncepta. Pārgājieni notiek pa upes gultni un dod iespēju tieši un nepastarpināti vērot upes dzīvi. Pārgājienus organizē pieredzējusī uzņēmuma “River hiking” komanda.

Kajaku izbraucienu paradīze Traķos

Trakai ir īsta paradīze ūdens tūrisma mīļotājiem. Tas ietver tradicionālo burāšanu, romantiskus piknikus uz jahtas vai laivā, kajaku ekskursijas, nakts izbraucienus ar SUP dēļiem.

Ne tikai Trakai pilsēta ir slavena ar saviem ezeriem, bet viss Trakai rajons ir izraibināts ar lielākām vai mazākām ūdenstilpēm, ko savieno upju un strautu sistēma. Līdz ar to savam vasaras laivu piedzīvojumam var pārliecinoši izvēlēties Aukštadvaris reģionālo parku ar labi attīstītu kajaku nomas infrastruktūra un īpaši interesantiem kajaku maršrutiem.

Ikviens ūdens tūrisma cienītājs atradīs sev piemērotu izklaidi Galvē, Lukas un Totoriški ezeru krastos. Te varēs izvēlēties ūdens motociklus, SUP dēļus, kajakus vai laivas. Arī cenu amplitūda ļaus ikvienam atrast sev piemērotāko – tuvāk centrālajām atrakciju vietām cenas ir augstākas, bet ejot pa ezeru krastu uz nomaļākām vietām, cenas ūdens sporta inventāram kļūs zemākas.  

Asāku izjūtu cienītājiem ir iespēja doties piedzīvojumā apkārt Galvē ezeram caurspīdīgos kajakos. Šādā veidā var izpētīt ezera dibenu, neizmantojot niršanas inventāru, var vērot dzīvi gan uz ūdens, gan zem tā. Izbraukt šajos kajakos ir jautri gan dienā, gan naktī, jo tie ir aprīkoti ar lielisku apgaismojumu, kas palīdz vēl labāk redzēt zemūdens dzīvi naktīs. Izbraucienu var organizēt arī ar pieredzējušu gidu, kurš parādīs skaistākās Galvē ezera vietas un atklās Galvē ezera noslēpumus. Rezervāciju šādai ekskursijai var veikt tiešsaistē www.ezerogelmes.lt

Ūdens izklaides Anīkšķu stilā

Vasaras piedzīvojums Nevežas ezerā ar ātrumu un jautrību – tā ir atpūta Anīkšķu stilā. Nevežas ezerā ūdens izklaides ir piemērotas aktīvas atpūtas un asu izjūtu cienītājiem. Aktīvai atpūta var izvēlēties ūdensslēpes, ūdensdēli vai piepūšamās riepas. Šī ir lieliska iespēja izmēģināt ko jaunu, izjust adrenalīna uzplūdus un piedzīvot daudz labu emociju.


Savukārt “Wakepond” piedāvājumā nav tikai veikparks, bet arī iespēja izbraukt ar SUP dēļiem, laivām, uzspēlēt badmintonu, ieiet pirtī ar kublu, izbaudīt restorāna piedāvājumu un arī izmantot nakšņošanas iespējas. Veikborda trases ir piemērotas gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem sportistiem, trases darbinieki ikvienam nodrošina nepieciešamo uzmanību. Jau pirmajās 20 minūtēs var apgūt nepieciešamās iemaņas savam pirmajam braucienam. Tā būs kvalitatīva atpūta skaistā vasaras dienā.

Kaitsērfings un veikbords Palangā

Kaitsērfings, pludmale un vējš – tā ir perfekta kombinācija atpūtai Palangā. “Jūra spot” aicina ikvienu, kas meklē jaunu pieredzi un iespēju ienirt kaitsērfinga pasaulē Baltijas jūras viļņos. Instruktori ar starptautisku IKO kvalifikāciju palīdzēs gan iesācējiem, gan pieredzējušiem kaitotājiem pieradināt piekrastes vēju. Visu kaitsērfingam nepieciešamo inventāru vari iznomāt vai papildināt esošo sporta inventāra veikalā, kurā var atrast plaši pazīstamu sporta zīmolu inventāru, apģērbu un aksesuārus. Kaitserfinga aktivitātes var izvēlēties ir gan pusi dienai, nedēļas nogalei vai arī visai nedēļai. Tikai pamēģinot var uzzināt, cik kaitserfings ir aizraujošs.  

Palanga ir arī lieliska vieta, lai apgūtu arī veikbordu un to var izdarīt nieka 2 stundu laikā. “313 cabel park” veikborda parks Palangā ir jaunākais un modernākais veikborda parks Eiropā. Parka teritorijā ir kafejnīca ar plašu terase, no kuras paveras perfekts  skatu uz ezeru un sportistu izpildītie triki nevienu neatstās vienaldzīgu. Apmācību laikā izskaidros veikborda darbības principus, sagatavotos video parādīs teorētisko daļu un apgūs pirmās praktiskās iemaņas zālienā. Tad sekos 1,5 stundas ilga prakse ūdenī, ļaujot ikvienam iesācējam sasniegt optimālo ātrumu. Pieredze rāda, ka absolūtais vairākums iesācēju jau pēc pirmā treniņa ar veikbordu var izbraukt pirmos apļus, bet otrajā treniņā jau sāk iedziļināties pamata trikos. Palanga ir atpūtas vieta dabas un jūras cienītājiem.

Vēstures un ūdens tūrisma sinerģija Kauņas rajonā

Kauņas rajona kūrortu pilsētās - Kačerginė, Kulautuvā un Zapiškī -  ir veiksmīgi attīstīts ūdens tūrisms, kas ļauj izcelt starpkaru kūrortu vēsturiskās tradīcijas un izmantot Lietuvas lielākās upes – Nemunas, priekšrocības.

Kuģošanas sezonā no Zapiškis pilsētas notiek apskates kruīzi un ekskursijas ar kuģi “Zapyškis”. Ceļojumu bagātina ne tikai piekrastes skati, bet arī audiogids ar stāstījumu par kūrorta pilsētu vēsturi, apskates vietām, slaveniem cilvēkiem, kas šeit dzīvojuši. Mūsdienīgais un ērtais kuģis ar 25 sēdvietām ir ne tikai jautra izklaide tūristiem, bet arī ekskluzīva vieta personīgām svinībām. No maija līdz septembrim Nevėžis prāmis, kas ir piemērots arī riteņbraucējiem, kursē starp Zapiškim un Kulautuvai otrā Nemunas krastā. Tajā vienlaikus var pārvadāt 24 pasažierus un 10 velosipēdus. Tiem, kas ceļo pa līkumotajiem veloceliņiem abās Nemunas pusēs, Marvelė-Kačerginė-Zapiškis un no Šilelis ciemata uz Kulautua, šī ir lieliska iespēja ātri un ērti pārvietoties no viena upes krasta uz otru.

Kačergīnē ir pieejami kajaku un SUP dēļu noma, lai pilnībā varētu izbaudītu Nemunas upes burvību. Dodoties izbraucienos Nemunas upē, var apbrīnot Pipliai kalnu, Raudondvāris baznīcu, kā arī Zapiškis Sv. Jāņa baptistu baznīcu. Visās trijās kūrorta pilsētās ir piemērotas piestātnes izklaides un pasažieru laivām. Jau tuvākajā nākotnē ir plānota ostas ierīkošana mazajiem kuģiem Kačerginė un stacionāra piestātne ar ostas ēku Zapiškī.

Kulautuvas karjerā ir pludmale, kurā var ne tikai sauļoties, bet arī izmēģināt veikbordu, šeit izvietotajā veikparkā “DOK7”. Parkā ir arī piemērotas peldvietas, te notiek veikborda treniņi bērniem un pieaugušajiem, ir iespēja organizēt nometnes, ir pieejama inventāra noma un kafejnīca. Šeit ir viss nepieciešamais aktīvai un arī mierīgai atpūtai uz ūdens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56269598sec.