Šeit kaimiņi no Kauņas – nepalaidiet garām mūsu vasaras festivālus!

Šeit kaimiņi no Kauņas – nepalaidiet garām mūsu vasaras festivālus!

Augstā sezona Kauņā oficiāli tiek atklāta maijā, mēnesī, kas izvēlēts, lai svinētu pilsētas dzimšanas dienu. Skaistajai pilsētai, kas dzimusi mīlestībā starp Nemunas un Neris upēm, kas pati jau ir muzejiska vēsture, kuras modernisma arhitektūru sargā UNESCO, kurā netrūkst sulīga zaļuma, velosipēdu, strūklaku, festivālu, mākslas un kultūras – šai neatkārtojamajai pilsētai šogad aprit 616!

Nav nejaušība, ka maijā tiek atzīmēta arī Eiropas Kaimiņu diena. Tas ir ideāls laiks, lai noliktu darbu uz brīdi malā un apciemotu tuvumā dzīvojošos. Tātad, ja ne 31.maijā, tad jebkurā citā dienā visas vasaras garumā Kauņa ar nepacietību gaida viesus no kaimiņvalstīm, un izziņo vasaras programmu, kas ir lieliski piemērota atpūtai nedēļas nogalēs.

Uz Kauņu Jūs varat atbraukt – kā jums labāk patīk. Ar mašīnu vai autobusu – tam nepieciešamas aptuveni trīs stundas, vai arī aptuveni četrās stundās - ar Viļņas vilcienu, kura maršruts pavisam nesen atkal ir savienojis mūsu valstis.

Dzimšanas dienas programma

Pagalma festivāls ir viena no skaistākajām Kauņas mūsdienu tradīcijām, kas pirmo reizi tika rīkota gandrīz pirms desmit gadiem. Tajā tiek atzīmēta Eiropas Kaimiņu diena, kurā uz vienu vakaru pilsētas centrālais gājēju bulvāris - Laisvės (Brīvības) aleja - kļūst par vienu lielu un garu ēdamzāli. Katrs ņem līdzi savus galdus, gatavo ēdienu un bauda kompāniju, kā arī tur pat pie galdiem visa vakara garumā notiekošos kultūras pasākumus. Nekad nelīst! Šī gada Pagalma festivāls tiks svinēti 24.maijā, ieskandinot pilsētas 616. dzimšanas dienas svinības.

Dzimšanas dienas svinības notiks nedēļas nogalē no 24. līdz 26.maijam. 14. gadsimtā celtās Kauņas pils apkārtne tiks pārveidota par vēsturisku Hanzas pilsētu ar tirgiem un darbnīcām. Apmeklētājus sagaidīs viduslaiku mūzika un varēs pat apgūt tā laika dejas. Krāsainās teltīs mazajiem apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas aktivitātes un izglītošanās. Iestājoties tumsai, pasaulslavenais britu DJ Sigala ar iespaidīgu lāzeršovu un dažādu lietuviešu mūziķu pavadībā pieteiks vasaras sezonas iestāšanos.

25.maijā dzimšanas dienas dienaskārtībā būs arī abām lielākajām upēm veltīti pasākumi. Nemuna un Neri būs pilnas ar paštaisītām (DIY) laivām un kajakiem, bet to krastos tiks izvietotas rinda kultūras staciju, kas būs atvērtas visiem. Savukārt svētdien, 26.maijā, pilsētas centrā, ļoti fotogēniskajā V.Putvinskio ielā, ar ballīti tur pat uz ielas, tiks svinēta kopā- un kaimiņu- būšana.

Citas šīs vasaras izklaides un ballītes

31.maijā sāksies Pažaisles mūzikas festivāls – klasiskās mūzikas festivāls visas vasaras garumā, kas viesosies visbrīnišķīgākajās vietās. 29.festivāla ietvaros notiks nozīmīgi koncerti iespaidīgajā baroka klosterī Kauņas lagūnas krastā.

Elektroniskās mūzikas cienītāji no visas Eiropas 5.-9.jūnijā pārpludinās Kauņu, apmeklējot festivālu Audra, kurā ne tikai uzstāsies labākie dīdžeji, bet tiks piedāvātas arī iespaidīga vide. Patiesībā 8.maija festivāla dienas ballīte notiks Ozolu Audzē - meža parkā gandrīz pašā Kauņas centrā.

Unikāls 2024.gada vasaras muzikāls notikums ir Dziesmu svētki, kas ir UNESCO aizsargāta tradīcija. Šogad dziesmu svētkiem apritēs 100.gadi. Galvenie koncerti notiks Viļņā, bet atklāšanas ceremonija notiks Kauņā, kur 1924.gadā aizsākās šī nacionālā tradīcija.

Arēnu un stadionu koncertu cienītāji Kauņu jau sen ir iekļāvuši savos brīvdienu maršrutos. Tādi mākslinieki, kā Dua Lipa un Robijs Viljamss zina, ka Žalgiris arēna šajā reģionā ir nepārspējama. 9.jūnijā par to varēs pārliecināties arī Stings.

Savukārt Eds Šīrans vasaras beigās uzstāsies nesen atjaunotajā simtgadīgajā Dariusa un Girēnas stadionā. Dažas biļetes vēl atlikušas uz „+-=÷× 2024” turnejas papildu koncertu 4.augustā.

Laikmetīgā skatuves māksla Kauņā ir labas vasaras būtiska sastāvdaļa. 30.maijā sāksies starptautiskais laikmetīgā cirka festivāls Cirkuliacija, kas katru gadu pārsteidz ar visas pasaules jauno un daudzsološo mākslinieku smalki izstrādātajiem priekšnesumiem. Starptautiskais skatuves mākslas festivāls ConTempo no 5. līdz 11.augustam uz Kauņu un Kauņas rajonu atvedīs aizraujošākos māksliniekus un viņu pirmatskaņojumus.

Vasara turpinās arī rudenī – vismaz saskaņā ar pasākumu kalendāru. Pilsēta atklās unikālo izcilās arhitektūras zinātnes veicināšanas muzeju - Zinātnes salu, un sāks gatavoties Fluxus festivālam. Šī pasākuma spilgtākais notikums būs kāpiens Parodos kalnā, kas būs slēgts satiksmei, bet atvērts ģērbšanās entuziastiem.

Nedaudz vēlāk - jau rudenī, oktobrī - Kauņā notiks Starptautiskais fotogrāfijas un mediju mākslas festivāls, CityTelling festivāls un blūza mūzikas festivāls Kaunas Blues. Bet tas jau būs tad, kad lapas būs kļuvušas dzeltenas! Bet līdz tam laikam - sametiet ceļa somā šortus, vieglas kleitas un saulesbrilles!

Ja savā kalendārā esat atzīmējis nedēļas nogali Kauņā, neaizmirstiet ieplānot arī Kauņas cietokšņa izpēti, Kauņas zooloģiskā dārza apskati, Ātom- bunkura, Art Deco un Amsterdamas skolas muzeju apmeklējumu, un daudz ko citu. Vairāk informācijas ir pieejama vietnē visit.kaunas.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 24.05.2024 🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13910198sec.