Baltijas labākā vīnziņa tituls šogad paliek Igaunijā

Šajā nedēļas nogalē Tartu notika sestais Baltijas vīnziņu - sommeljeru čempionāts Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2011,   kurā par labākā šī gada Baltijas vīnziņa titulu sacentās arī trīs Latvijas Vīnziņu konkursa finālisti.

Labākā Baltijas valstu someljēra tituls šogad atkal palika Igaunijā – par konkursa uzvarētāju pēc divu dienu sacensībām un Vana Tallinn Grand Prix 2011 ieguvēju nominēts Igaunijas pārstāvis Kristjans Peäske.

Arī 2. vietā Igaunijas pārstāvis Kristjans Marki , bet 3.vietā – Norvēģijas pārstāve Liora Levi. Foto iespējams apskatīt šeit.

Latviju Tartu parstāvēja šī gada Latvijas vīnziņu konkursa finālisti: Ronalds Pētersons un viņa kolēģis Zigmārs Kalniņš no Tallink Hotel Riga, kā arī neatkarīgais vīnu eksperts Kaspars Vēzītis, kas pārstāv alkoholisko dzērienu izplatītāju Skorpions. 

Žūrijas komisijas loceklis un Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons šo čempionātu vērtē kā lielisku pieredzes gūšanas iespēju Latvijas jaunajiem vīnziņiem. Konkurence bija cienījama un, lai arī Latvijas pārstāvji necīnījās par čempiona godu finālā, viņu sniegums bija profesionāls. Mūsu asociācijas mērķis ir dot iespēju jaunajiem attīstīties un augt, tieši tādēļ arī pirms 2 gadiem Latvijā pieņēmām lēmumu veidot tādu sacensību modeli, kas atbalstītu tieši jaunos someljerus un radītu interesi par vinziņa profesiju, stāsta R.Tomsons. 

Ikgadējo Baltijas vīnziņu un vīna viesmīļu čempionātu jau sesto gadu organizēja AS LIVIKO sadarbībā ar Baltijas valstu Vīnziņu asociācijām. Šogad konkursā piedalījās 12 vīnziņi no Baltijas valstim, kā arī no Somijas, Dānijas un Norvēģijas.

Divu dienu sacensību laikā vīnziņi demonstrēja gan savas teorētiskās zināšanas, gan  prasmes vīna dekantēšanā un dzirkstoši vīnu pasniegšanas mākslā, kā arī vīna pieskaņošanā ēdienkartei un „aklajās” dzērienu degustācijās. Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja  starptautiska žūrija, ko veido pārstāvji no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Dānijas Vīnziņu asociācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44471598sec.