Daugavpilī būs skatāma Līvānu mākslinieces Ilzes Griezānes gleznu izstāde

02.02.2011 plkst. 14:00 Daugavpilī Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atvērta mākslinieces Ilzes Griezānes gleznu izstāde Brīvā gaisā.

Līvāniete Ilze Griezāne savus darbus lielākoties glezno brīvā dabā, plenēros, kas tiešā tulkojumā no franču valodas nozīmē brīvā gaisā. Māksliniece atzina, ka gleznojot brīvā dabā apkārt jūtamas gaismas spēles un krāsu mainība. Viena un tā pati vieta, citā diennakts laikā, atkarībā no saules var piesaistīt skatienu un iedvesmot, vai gluži pretēji – atstāt vienaldzīgu.

Ilze Griezāne nopietni gleznošanai pievērsās 2006. gadā, kad viens no ievērojamākajiem Latgales keramiķiem Evalds Vasiļevskis uzaicināja uz plenēru savās mājās Akmenīšos, kas atrodas ļoti gleznainā vietā pie Rāznas ezera. Šajā plenērā arī tika iepazīti tie mākslinieki ar kuriem Ilze Griezāne jūtas vislabāk, nekautrējoties prasot padomu vai vienkārši izrunājoties par dzīvi, un tie ir: māksliniece Agra Ritiņa, Vēsma Ušpele, Vija Stupāne un mākslinieks Jānis Plivda. Kā teica pati māksliniece Ilze Griezāne: «...tie ir mākslinieki no kuriem ļoti daudz mācos un smeļos radošas idejas.»

Pēdējais plenērs norisinājās Preiļos, pagājušā gada oktobra beigās, kad gaisa temperatūra bija tik zema, ka gleznot vajadzēja cimdos, bet kā saka Ilze Griezāne: «...tur ir sava burvība, jo šajā laikā pazūd vasaras zaļā putra un rudens milzīgā krāsainība.»

Kopā izstādē ir apskatāmas 30 mākslinieces gleznas, kuras tapušas sekojošos plenēros: Akmenīšos, Cesvainē, Preiļos, Mazirbē, Ezerniekos un Bruknā.

Ilze Griezāne ir pirmā no Līvānu māksliniekiem, kas ar savu darbu izstādi aizsāk Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu ciklu 2011. gadā, kur šogad par godu Līvānu pilsētas 85. gadu jubilejai būs skatāmas tikai Līvānu mākslinieku darbu izstādes un tās izstādes, kas ir saistītas ar Līvāniem.

Tagad šo izstādi varēs apskatīt un novērtēt arī daugavpilieši.

Izstādi būs iespēja apskatīt līdz 3. martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavkrasti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40401602sec.