Daugavpilī notiks Frankofonijas svētki

Starptautiskie Frankofonijas svētki, ko svin 20. martā, apvieno vairāk kā miljardu frankofonu, proti, franču valodā runājošus planētas iedzīvotājus, kā arī visus, kurus interesē franču valoda, kultūra un frankofono valstu māksla. Tradicionāli, marta beigās norisinās dažādi pasākumi, kuri piesaista cilvēku uzmanību franču civilizācijas lomai un nozīmei visas pasaules kultūras, zinātnes, izglītības un sabiedriskās iekārtas attīstībā.

Daugavpilī katru gadu Frankofonijas svētkus svin jau vairāk nekā 15 gadus pēc kārtas. Pēc tradīcijas šo svētku iniciatori ir studenti, kuri mācās franču valodu Daugavpils Universitātē. Neskatoties uz to, šogad šiem svētkiem veltītajiem pasākumiem pievienosies vēl daudzi citi talantīgi pilsētas iedzīvotāji.

Vispirms, vēlētos pateikties Marijai Naumovai, kura 3. martā sava brīnišķīgā koncerta laikā, kas notika franču valodā mūsu pilsētā, apsveica visus klausītājus ar Frankofonijas dienu sākšanos Daugavpilī!

No 12. līdz 23. martam Daugavpils Universitātes foajē (Vienības 13) būs rīkota mūsu pilsētas skolēnu, kuri mācās franču valodu, darbu izstāde, veltīta frankofonijas valstīm un tās galvaspilsētām. Skolēni ļoti radoši attiecās uz šo konkursu, par ko liecina viņu zīmējumu daudzums un citi darbi, kas tika iesūtīti Daugavpils Izglītības pārvaldē.

19. martā Daugavpils Universitātes bibliotēkas lasītāju zālē (Vienības 13) tiks atklāta frankofono rakstnieku darbu izstāde, kas tulkoti latviešu un krievu valodās. Ar šīm lieliski noformētajām grāmatām varēs iepazīties līdz 26. martam, vēlāk, tās arī būs pieejamas abonementā. 

21. martā plkst. 20.00 mūsu Eirovīzijas pusfināliste Laura Bicāne ielūdz uz savu Frankofonijas svētkiem veltītu koncertu „Dziesmas krēslā”. Šis romantiskais franču dziesmu vakars notiks viesnīcas „Latgola” restorānā „Plaza”.

22. martā plkst. 13.00 visi franču valodas mīlētāji pulcēsies Daugavpils Universitātes zālē (Vienības 13), kur Universitātes studenti, franču valodu studējošie skolēni, dziedātāji un aktieri nodemonstrēs savus daudzpusīgos talantus mūsu viesiem no Daugavpils Municipalitātes, Francijas Vēstniecības Latvijā, franču uzņēmuma Axon Cable un visiem citiem franču kultūras cienītājiem. Šeit tiks arī apbalvoti skolēnu konkursa uzvarētāji.

27. martā plkst. 21.00 visi aktīvie un enerģiskie jaunieši tiek aicināti uz nakts klubu Taller uz nakts diskotēku „Franču danči”, kur visus klātesošos izklaidēs Māris Korsiets, Egils Viļumovs un DJ Gatis.

Ļoti ceram, ka ikgadējās Frankofonijas dienas mūsu pilsētā pārvērtīsies pavasarīgā Frankofonijas festivālā, kurš ar katru gadu pulcēs arvien vairāk skatītāju un dalībnieku!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Latvija
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Park Hotel Latgola
,


Krāslavas TIC
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75154114sec.