Svinēsim Lieldienas Valmieras novadā!

Svinēsim Lieldienas Valmieras novadā!

Pieņemas spēkā zaļošana, stiprināšanās, plaukšana, augšana, jušana, saulzaķošanās, skaņošanās, ieelpošanās un mošanās. Pieņemas spēkā pavasaris. Priecīgas un gaišas Lieldienas! Svinēsim kopā Valmieras novadā!

Valmierā

Līdz 22. martam Valmieras muzejs aicina pirmsskolas un skolas vecuma bērnus uz izglītojošo programmu “Pamodini pavasari”, lai izzinātu pavasara saulgriežu tradīcijas ar ugunskura kuršanu, putnu dzīšanu, rotaļām un olu ripināšanu. Lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 64207637.

23. martā plkst. 11.00 Valmieras Integrētās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā notiks radošā darbnīca “Gatavošanās Lieldienām” ar Ingu Grāveli.

23. martā Valmieras muzejā plkst. 11.00–13.00 ģimenes ar bērniem aicinātas uz radošo darbnīcu “Pavasara saulgriežus rotājot”, kurā katrs varēs izveidot savus dekorus svētku noskaņās. Lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 64207637.

No 29. marta līdz 7. aprīlim Valmieras muzejs aicina piedalīties Lieldienu konkursā “Fotoligzda”. Ikviens aicināts nofotografēt savu skaistāko Lieldienu olu un līdz 1. aprīlim fotogrāfiju iesūtīt e-pastā kristine.cirule@valmierasnovads.lv  ar norādi – konkursam “Fotoligzda”. Visas iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas Valmieras muzeja Facebook lapā 2. aprīlī, un ikviens aicināts balsot par krāšņāko olu visas nedēļas garumā līdz 7. aprīlim. Trīs fotogrāfijas ar vislielāko emocijzīmju skaitu saņems balvas no Valmieras muzeja. Rezultātu paziņošana notiks 8. aprīlī Valmieras muzeja tīmekļvietnē valmierasmuzejs.lv un Facebook lapā.

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, ar prieku gaidīsim mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā. Plkst. 11.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies pavasarīgs tautas deju ansambļa “Gauja” studijas grupu un mūsdienu deju grupas “Baltā” studijas grupas Lieldienu koncerts, savukārt no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 aicinām piedalīties kustīgās, jautrās un sportiskās aktivitātēs pastaigā “Zaķim pa pēdām”. Pastaigas laikā četrās tematiskās pieturās varēs sastapt iemīļotus tēlus no radošās apvienības “Pasaku nams” un pārbaudīt savu veiklību, atjautību, izveicību, veicot dažādus uzdevumus.

Laukumā pie Valmieras Kultūras centra būs iespēja mesties minigolfa izaicinājumā. Vecpuišu parkā pastaigas dalībnieki gaidīti uz piedzīvojumu orientēšanās labirintā, arī sporta un aktīvās atpūtas parkā “Mežs” Lieldienas varēs pavadīt aktīvi – piedalīties veiklības stafetē, izturības un spēka vingrinājumos, kā arī pārbaudīt lēkšanas un cilpošanas prasmes.

Valmieras Jaunatnes centrs “Vinda” ielūdz ikvienu uz “Kustīgo taku” un radošām nodarbēm “Izkrāso pats!”.
Par atsevišķu samaksu bērni Vecpuišu parkā varēs doties izjādē ponija vai zirga mugurā un piedzīvot brīnumainas pārvērtības laukumā pie Valmieras Kultūras centra, ļaujoties sejas apgleznošanas procesam. Neaizmirsti uzlādēt savu telefonu, lai iemūžinātu kādu košu fotomirkli!

Bērzainē

31. martā plkst. 11.00 Bērzaines ciemata centrā aicinām būt kopā Lieldienu rītā. Šūposimies, būs dziesmas un rotaļas ar olu ripināšanu kopā ar folkloras grupas “Bitītes” un “Didam” dziesminiekiem.

1. aprīlī plkst. 13.00 notiks Zaļā pēcpusdiena bērniem ar vecākiem. Tikšanās pie Lieldienu šūpolēm.

Brenguļos

20. martā plkst. 6.00 pulcēsimies Brenguļu alus dārzā pie Abula, lai sagaidītu Lielās dienas saullēktu. Saule lēks plkst. 06.19. Tradicionālos rituālus kopā ar interesentiem veiks folkloras draugu kopa “Stutes”.

31. martā plkst. 13.30 Brenguļu alus sētā aicinām uz Lieldienu lustēm – dziesmas un rotaļas, olu ripināšana, šūpošanās.

Burtniekos

31. martā plkst. 12.00 Burtnieku Kultūras centrs sūta pavasarīgu sveicienu Pirmajās Lieldienās – norisināsies pašdarbnieku koncerts “Tam priekam, kurš sēd šūpolēs…”, ap plkst. 13.00 būs Lieldienu aktivitātes lieliem un maziem.

Visi laipni aicināti palīdzēt Zaķim un Cālim atklāt Lieldienu olas mistēriju un kopā svinēt svētkus ar rotaļām, muzikālajām aktivitātēm, olu ripināšanu un ziepju burbuļiem.

Dikļos

29. martā plkst. 10.00 jaunā tūrisma sezonas sāksies Mini Zoo “Mežiņi”. Visi laipni aicināti!

31. martā plkst. 11.00 Vika pasaku parkā Dikļos Lieldienu Zaķis un Kurmis ielūdz uz Lieldienu jampadraci.
Ēvelē

    31. martā plkst. 11.00 aicinām uz lustīgu Lieldienu sagaidīšanu Ēveles Tautas namā.

Jērcēnos

23. martā uz pavasara saulgriežu – Lielās dienas sagaidīšanu pie Jērcēnmuižas aicina folkloras kopa “Mežābele” un Jērcēnu pagasta bibliotēka. Pulcēšanās pie Jērcēnmuižas plkst. 6.00, lai dotos sagaidīt saullēktu. Atgriežoties muižas ļaudis cienās ar siltu tēju. Līdzi lūdzam ņemt Lielās dienas rīta cienastu svētku galdam un olas krāsošanai, lai kopā iešūpotu Lielo dienu.

Kocēnos

Pirmajās Lieldienās, 31.martā, Kocēnos, pie Kokmuižas pils norisināsies tradīcijām bagātais notikums “Kocēnu pavasaris 2024”. Plkst. 10.00–15.00 būs Latvijas mājražotāju, amatnieku un zemnieku darinājumu tirdziņš, savukārt plkst. 11.00 uz lielās skatuves sāksies svētku koncerts kopā ar Lieldienu Zaķi Žani. Koncertā uzstāsies Valmieras brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris, popgrupa “Notiņas”, Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" vokālā studija "Mūzikas pļava", Kocēnu pamatskolas tautas deju kolektīvs “Saulītes” un Valmieras sākumskolas tautas deju kolektīvs "Pērkonītis", Kocēnu Kultūras nama senioru vokālais ansamblis "Dziesmotā senatne", Valmieras Yamaha mūzikas skolas vokāli instrumentālie ansambļi "Epic Wolf Orchestra" un "EWO MINI". Ar dziesmām iepriecinās tautas mūzikas grupa “Teikas muzikanti” no Rīgas. Paralēli koncertam darbosies radošās darbnīcas “Lieldienotava” – "Truša kokdarbnīca", "Lieldienu ligzda", atbalsta centra "Solis" darbnīca "brīvSOLIS", kā arī gaidāmas Kocēnu 38. skautu vienības aktivitātes.
Kā jau ierasts, pasākuma noslēgumā norisināsies tradicionālā “Kocēnu pavasaris” loterija ar balvu fondu – mājražotāju un amatnieku sarūpētajiem labumiem.

Matīšos

1. aprīlī plkst. 12.00 Matīšu Tautas namā aicinām uz koncertu “Lieldienu karuselis”, piedaloties Matīšu Tautas nama kolektīviem un draugiem. Pēc koncerta Dzirnavu laukumā  (nelabvēlīgos laika apstākļos Matīšu Tautas namā) kopā ar folkloras kopu “Pūrs” notiks Lieldienu aktivitātes un tirdziņš. Tirgoties gribētājus lūdzam pieteikties, zvanot pa tālruni 29697319.

Mazsalacā

24. martā no plkst. 9.00 līdz 14.00 Lieldienu tirgus norisināsies Mazsalacas Saieta laukumā un Tirgus laukumā. Tirgotājiem pieteikšanās elektroniski: https://ej.uz/cnaq. Plašāka informācija, zvanot pa tālruni 26645713.
Zaļajā ceturtdienā, 28. martā, plkst. 17.00 Mazsalacas Saieta laukumā norisināsies “Lieldienu palēciens” – pārsteiguma tēli un popgrupa “Notiņas”.

30. martā plkst. 10.00 Mazsalacas vidusskolas sporta zālē notiks tradicionālais Lieldienu turnīrs volejbolā.

31. martā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā tautā iemīļotā aktiera Ģirta Ķestera jubilejas izrāde “Vīrietis, kurš gaida”. Biļetes iespējams iegādāties Mazsalacas Kultūras centrā un “Biļešu Paradīze” kasēs. Biļešu cena 15.00–25.00 EUR.

Mūrmuižā

31. martā plkst. 10.00 pie Mūrmuižas “Pagastmāja” norisināsies ģimeniska Lieldienu dekoru veidošana, dziedāšana un rotaļas.

Naukšēnos

31. martā plkst. 11.00 aiz Naukšēnu pagasta kultūras nama – Lieldienu jampadracis ar spēlēm un rotaļām.

Līdz 1. aprīlim Naukšēnu bibliotēka aicina izdekorēt savu Lieldienu koku. Kā liecina Ziemeļvidzemē pierakstīts ticējums, mūsu senči, sagaidot Lielo dienu, kokos kāra krāsainus dzijas kamoliņus vai citus dekorus, tā šajā gadā sagaidot augļu pilnus zarus. Lai veicinātu auglību, vairotu pašu labklājību un sagādātu cits citam prieku, izaicinām novada iestādes un iedzīvotājus veidot savus krāsainos Lieldienu kokus un dalīties ar attēliem, publicējot tos savā Facebook kontā ar tēmturi #Lieldienukoks, norādot arī iestādes nosaukumu vai apvienību.

Ramatā

31. martā plkst. 11.00 Ramatas Kultūras telpā norisināsies “Ramatas pavasara svētki” – krāsosim un ripināsim olas, cepsim Lieldienu maizīti.

Rencēnos

22. martā plkst. 12.00 Rencēnu pamatskolā notiks Lielās dienas svinēšana kopā ar Rencēnu folkloras kopu “Rota”. Visi mīļi aicināti! Plašāka informācija, zvanot pa tālruni 29183069 vai rakstot e-pastu uz rencenukultura@valmierasnovads.lv.

No 1. līdz 5. aprīlim Rencēnu pagasta 1. bibliotēkā skatāma literatūras izstāde “Brauc pār kalnu Lieldieniņas”.

Rūjienā

Līdz 31. martam Rūjienas pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā skatāma literatūras izstāde “Balts pūpolītis smaida un Lielo dienu gaida”.

31. martā plkst. 13.00 Rūjienas pilsētas estrādē aicinām uz Lieldienu jampadraci. Iesim rotaļās, krāsosim olas, šūposimies un satiksimies.

Sietiņiezī

Valmieras Kultūras centra Tautas mūzikas kopa (vadītāja Līga Jeleviča) un tradīciju kopa “Griezes” ielūdz uz pavasara saulgriežu sagaidīšanu – Lielā diena Sietiņieža Baltajā kalnā 20. martā plkst. 6.00. Līdzi aicinām ņemt rotājumus ugunij (piemēram, pagājušā gada Jāņu vainagu), vārītu olu un brokastu cienastu. Tikšanās vieta: Sietiņieža stāvlaukumā plkst. 5.45. Aptuvenais norises ilgums: līdz plkst. 7.00.

Sēļos

1. aprīlī plkst. 12.00 Sēļu muižā aicinām uz svinībām Otrajās Lieldienās kopā ar folkloras kopu “Sēlene” un tautas mūzikas kopu “Sēļu muižas muzikanti”. Lieldienu rotaļas un dziesmas, spēles brīvdabā, pavasarīgas sacensības, Sēļu pagasta amatnieku darbu izstāde un amata demonstrējumi, skaistāko Lieldienu olu izstāde un olu kaujas. Lūdzam ņemt līdzi skaistākās Lieldienu olas.

Strenčos

31. martā plkst. 13.30 pie Strenču Kultūras centra norisināsies Lieldienu jautrā dziesmu spēle pieaugušajiem un bērniem kopā ar Dziedošo Cibriču ģimeni. Koncerta vadītājs, palaidnīgais Zaķu ģimenes dēls Bricis Cibricis – aktieris Māris Zabarovskis, Zaķu ģimenes tēvs Fricis Cibricis – Latvijas Nacionālā teātra un dažādu pašmāju seriālu humora pilnais aktieris Kristiāns Kareļins, Zaķu ģimenes mamma Lusilda Cibrice – operdziedātāja Baiba Renerte, Zaķu ģimenes meita Peciņa Cibrice – jaunā dziedātāja Anna Leite, Zaķu ģimenes tēva brālis, krusttētiņš Cibricis – pianists Anatolijs Livča. 

Trikātā

31. martā plkst. 11.00 Trikātas parkā aicinām uz Lieldienu lustēm – dziesmas un rotaļas, olu ripināšana, šūpošanās. Saieta namā “Depo” būs pasaku rīts – izrāde “Trīs meža gariņi”.

Vaidavā

31. martā plkst. 13.00 Vaidavas pagasta centrā aicinām uz Lieldienu lustēm ar folkloras grupas “Bitītes” bērniem un “Didam” dziesminiekiem.

Vecatē

28. martā no plkst. 14.00 līdz 18.00 Vecates pagasta bibliotēkā aicinām uz norisi “Liela diena nāk”. Rokdarbu kopas jaundarba prezentācija, pogu stāsti, ekskursija uz Tūteres ozolu un citas izdarības.

31. martā plkst. 11.00 Vecates pagasta estrādē visi laipni aicināti palīdzēt Zaķim un Cālim atklāt Lieldienu olas mistēriju un kopā svinēt svētkus ar rotaļām, muzikālajām aktivitātēm, olu ripināšanu un ziepju burbuļiem.

Zilākalnā

31. martā plkst.13.00 Zilākalna estrādē Lieldienu Zaķis un Kurmis ielūdz uz Lieldienu jampadraci.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38017011sec.